Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karpuz 


Iğdırlı çiftçi, yetiştirdiği en büyük karpuzları Vali Pek'e hediye etti

Iğdırlı karpuz üreticisi Alican Açkan, doğal yöntemlerle yetiştirdiği her biri 34'er kilogram gelen karpuzları Vali Ahmet Pek'e hediye etti.

Kentte karpuz üreticiliği yapan Alican Açkan, Vali Ahmet Pek'i makamında ziyaret etti. Ziyarette ortalama ağırlıkları 34 kilogram olan 5 karpuzu Vali Pek'e hediye eden çiftçi Açkan, yetiştirdiği ürünleri Iğdır dışında birçok ile gönderdiğini belirtti. Doğal üretimle elde edilen karpuzlara talebin fazla olduğunu dile getiren Açkan, ''Iğdır'da yıllardan beri doğal yöntemlerle karpuz üretimi yapıyorum. Bu gün sayın valimize bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür etmek için geldim. Gelmişken de tarladan üretimini yaptığım en büyük karpuzları kabul buyururlarsa hediye etmek istiyorum." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Pek de Alican Açkan'ın kimyasal gübre kullanmadan yaptığı tarımın diğer illere örnek teşkil ettiğini söyledi.

Açkan'ın başarılı bir şekilde tarım ve çiftçilik yaptığını anlatan Pek, ''Kardeşimiz yaptığı üretimde hem Iğdır karpuzunu hem de doğal karpuz üretiminde çevre illere, ilimiz adına katkıda bulunuyor. Ondan da öte Diyarbakır'da, Adana'da ciddi karpuz üretimi var. Hiçbir yerin karpuzu Iğdır’ın karpuzu kadar tatlı değil. Bunu şahsi olarak da gördüm. Ben Iğdır’a gelene kadar karpuz yediğimin farkında değildim. Böyle güzel bir örnek teşkil eden çiftçimiz Alican Açkan'ı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kentte yapılan doğal tarımın üreticiye fayda sağlayacağını belirten Vali Pek, yaptığı organik üretimden dolayı üretici Açkan'ı tebrik etti.

Daha sonra Vali Ahmet Pek ve çiftçi Alican Açkan karpuzlarla basın mensuplarına poz verdi.
 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
24.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: En büyük karpuzları Vali Pek'e hediye etti
Link: Iğdırlı çiftçi, yetiştirdiği en büyük karpuzları Vali Pek'e hediye etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız