Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Söke Ziraat Odası Pamukta 5 Yıllık Plan İstiyor

AYDIN (İHA) - Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Kemal Kocabaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı Tarımda 5 yıllık stratejik planı değerlendirdi.


Stratejik planda havza bazlı desteklemelerin üzerinde durulduğunu ve uygulanmakta olan havza bazlı desteklemelerin yeterli olmadığının görüldüğünü belirten Kocabaş; pamukta 5 yıllık dönemde desteklemelerin her yılın başında belli olması gerektiğini söyledi.

Oda Başkanı Kemal Kocabaş, yaptığı açıklamada; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız üç yıldır bu plan üzerinde çalışıyordu. Bakanlığın strateji geliştirme başkanlığı tarafından hazırlanan 2013-2017 yılları Tarımda stratejik plan kapsamında tarım sektörünün sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri var. Desteklemelerle ilgili bölümde ise desteklemelerin havza bazında olacağı belirtilmektedir. Havza bazlı destekleme 2010 yılından bu yana uygulanıyor. Ancak yeterli olmadığı da görüldü. Bizim önerimiz ve her zaman söylediğimiz pamuk stratejik ürün ilan edilmelidir. Bu yapıldıktan sonra pamuk ürünü stratejik plan kapsamında ele alınmalıdır. Destekleme primleri de geçtiğimiz yıllarda pamuğa küsen çiftçilerimizi yeniden pamuk ekimine yönlendirecek nitelikte olmalıdır. Stratejik plan aynı zamanda pamukla ilgili Tüccar ve sanayicilerimizi de orta ve uzun vadeli yatırım kararları alacak planlar yapabilme imkânı vermelidir. Daha önce pamuk arama konferanslarında belirtilen bizim de çok önemsediğimiz pamuk için en az beş yıllık dönem belirlenmeli, her yılın başında destekleme priminin miktarı belirtilmeli. Alınan kararlar da mutlaka uygulanmalıdır. Tespit edilen prim miktarı her yıl, en az pamuk maliyetlerindeki artış ve enflasyon oranında yükseltmek suretiyle uygulanmalıdır” dedi.

Ekleme Tarihi
25.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Söke Ziraat Odası Pamukta 5 Yıllık Plan İstiyor
Link: Söke Ziraat Odası Pamukta 5 Yıllık Plan İstiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız