Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Zeytinlikte organik yumurta üretiliyor 

Manisa'da girişimci iki ortak, yem için çeşitli bitkiler ekerek tavuk çiftliğine dönüştürdükleri zeytinlikte organik yumurta üretimine başladı.


Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde girişimci iki ortak İbrahim Titrek ve Hüseyin Alsan, tavuk çiftliğine dönüştürdükleri zeytinlikte organik yumurta üretimine başladı. Ortaklardan İbrahim Titrek, yıllardır demir doğrama işi yaptıklarını ancak bu sektörün cazibesini kaybetmeye başlamasıyla farklı iş alanları arayışına girdiklerini söyledi. Yeni iş planları yaparken köy yumurtası üretmeye karar verdiklerini belirten Titrek, dört ay önce bu işi yapmaya karar verdiklerini anlattı. İlçeye bağlı Kepenekli köyünde bulunan 5 dekar zeytinliğin etrafını tel örgü ile çevirdiklerini kaydeden Titrek, içerisine tavuğun otlaması için çeşitli bitkiler ektiklerini, kümesler kurduklarını ve tavukların su ihtiyaçlarını gidermeleri için bir sistem oluşturduklarını vurguladı.
 
Altyapı çalışmalarından sonra, Afyonkarahisar'dan Lohman Brown cinsi bin tavuk satın aldıklarını söyleyen Titrek, tavukların doğal ortamda, hiçbir ek katkı maddesi kullanmadan doğal ortamda otlamaya, su içmeye ve yaşamlarını sürmeye başladığını ifade etti. Yumurtaları ilçe merkezindeki bakkal ve marketlere sattıklarını dile getiren Titrek, yumurtaların büyük ilgi gördüğünü ve tanesini 50 kuruştan sattıklarını anlattı. İnsanların köy yumurtasının tadını unutmadığını belirten Titrek, doğal ortamda üretilen yumurtaya tüketicilerin ilgi gösterdiğini söyledi. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur da gerek bitkisel gerekse hayvansal üretimde organik olarak üretilen gıdaları desteklerini kaydetti.










http://www.tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
25.07.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler:  Zeytinlikte organik yumurta üretiliyor
Link: Zeytinlikte organik yumurta üretiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız