Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Türkiye’nin ilk Sultani üzüm hasadı başladı

Türkiye’nin ilk Sultani çekirdeksiz üzüm hasadı, Denizli’nin Buldan ilçesinde başladı. Hasat dolayısıyla Doğanköy köyünde düzenlenen Tarla Günü’ne Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, ilçe müdürlüğünden teknik personel ve üreticiler katıldı.


Burada bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Al, bu yıl çok iyi bir üretim dönemi geçirdiklerini belirterek, “Geçen yıl yaşadığımız dolu afeti, bu yıl çok şükür olmadı. Bu yıl rekoltenin 100 bin ton civarında olmasını bekliyoruz. Üretimimizin tamamına yakını, iyi tarım uygulamalarına göre kontrollü olarak yapılıyor. Bu konuda İl Tarım Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Üzümlerimizin yüzde 70’i ihraç ediliyor. Yurtiçindeki vatandaşlarımız da Buldan üzümünü güvenle tüketebilir.” dedi.

İl Müdürü Kutlu ise Buldan bölgesinde Sultani çekirdeksiz üzümün Türkiye’nin erken ilk hasadının yapıldığını belirterek, “Bu sene kalite ve verimimiz çok iyi. Müdürlük olarak üreticilerimizin daha kaliteli ve bol üretim yapmalarını sağlamak amacıyla bu bölgede Çiftçi Tarla Okulu ve Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projeleri uyguluyoruz. Ayrıca bölgede konuşlanmış erken uyarı istasyonlarımız ve tuzaklarımız sayesinde zamanında, doğru ilaç kullanımını sağlıyoruz. Bu sayede hem ürün hem kalite artıyor hem de ilaç kalıntısının önüne geçerek güvenli gıda üretimi sağlıyoruz. Tüm üreticilerimize bol kazançlı ve bereketli bir sezon diliyorum.” diye konuştu.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
25.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türkiye’nin ilk Sultani üzüm hasadı başladı
Link: Türkiye’nin ilk Sultani üzüm hasadı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız