Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
buğday25 


Yozgatlı Çiftçiler Buğday Rekolteden Memnun, Fiyatlardan Dertli

YOZGAT (İHA) - Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle hububat hasadı geçen yıla göre erken başladı. Bu yılki mahsulden memnun olan çiftçiler fiyatlardan memnun kalmadı.


Sorgun’a bağlı Ağcın köyü çiftçilerden Yakup Yıldırım, geçen yıla oranla bu yıl verimlerin daha yüksek olduğunu belirterek, “Geçen yıla oranla bu yıl köyümüzde verimler oldukça yüksek olması bizleri oldukça sevindirdi. Geçen yıl 200 ile 250 kilogram civarında dönümden ürün almışken, bu yıl 500 ile 750 kilogram civarından dönümden ürün aldık. Ancak verimlerin bu kadar yüksek olmasına rağmen fiyatların geçen yılla aynı olması bizleri üzüyor. Çünkü mazot ve gübre fiyatları sürekli artış gösterirken, buğday fiyatlarının geçen yılla aynı olması çiftçiyi zarar ettiriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıkladığı fiyatlara ürün satamıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 80-90’ı yemlik fiyatına gidiyor. Tüccar ise tonunu 560-580 liradan alıyor” dedi.
 
Çiftçilerden Yusuf Arslan ise, hububat verimlerinin yüksek olması nedeniyye geçen yıl yaşanan saman sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağını belirterek, “Geçen yıl verimlerin düşük olmasının yanı sıra özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız saman sıkıntısı yaşamıştı. Ancak bu yıl görülüyor ki geçen yıl yaşanan sıkıntı bu yaşanmayacak. Ayrıca buğday fiyatlarının geçen yılla aynı oranla alıcı bulması bizleri zor durumda bırakıyor. Fiyatlar geçen yılın fiyatlarıyla aynı çiftçi zarar ediyor” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
25.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yozgatlı Çiftçiler Buğday Rekolteden Memnun, Fiyatlardan Dertli
Link: Yozgatlı Çiftçiler Buğday Rekolteden Memnun, Fiyatlardan Dertli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız