Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kahramanmaraş’ta son kiraz hasadı

Türkiye’de en son kiraz hasadının yapıldığı ender bölgelerden olan Andırın Çiğşar, Kabaca ve Çokak köylerinde yetiştirilen, kendine has rengi, kokusu, tadı ve iriliği ile göz dolduran kirazların hasadına başlandı.

Modern tarım yöntemlerinin yoğun olarak kullanıldığı bahçeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarınca düzenli olarak kontrol ediliyor.

Kiraz bahçelerinde üreticileri ziyaret eden Andırın Kaymakamı Alper Çiftçi, 2013 yılında üretilen 10 bin 500 ton kirazın, 8 bin tonunun ihraç edildiğini belirterek, kiraz üretiminde Türkiye’de söz sahibi olmak istediklerini kaydetti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Kadir Saltalı da, bölgenin doğal güzellikleri kadar yetiştirilen ve markalaşmaya aday kirazlarıyla da dikkat çektiğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kahramanmaraş İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise, Türkiye’nin en son kiraz hasadının yapıldığı ender bölgelerinden olan Andırın Çiğşar, Çokak ve Kabaca köylerinde üretimin giderek arttığını kaydetti.

Andırın Kiraz Üreticileri Birliğinin devlet desteği ile kurduğu soğuk hava deposunun pazarlamada konusunda önemli olduğunu belirten Emiralioğlu, yetiştirilen kirazın, il ve ilçe için önemli bir zenginlik olduğunu ve bu zenginliği dünyaya tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kahramanmaraş’ta son kiraz hasadı
Link: Kahramanmaraş’ta son kiraz hasadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız