Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Patoz 


Maliyeti Düşürmek İçin Buğday Patozunu, Ot Kesme Makinesine Dönüştürdü

ORDU (İHA) - Ordu’da bir çiftçi hayvanlarının yiyecek maliyetini düşürmek için buğday patozuna taktığı ekstra bıçakla makineyi ot kesme makinesine dönüştürdü.

Kabadüz ilçesine bağlı Yokuşdibi Beldesi Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşayan Metin Fedakartürk, buğday ayıklama makinesine ekstra taktığı bıçaklarla hayvanlarının kışlık yiyecek maliyetini düşürdü.

Havyan besiciliğiyle uğraşan Metin Fedakartürk, dönüştürdüğü ot kesme makinesi sayesinde maddi yönden büyük ölçüde kar ettiğini söyledi.

Makineyi Sivas’ın Suşehri ilçesinden aldığını ifade Metin Fedakartürk, “30’un üzerinde büyük baş hayvanım var. Hayvanların kışlık yiyeceği otu nasıl daha ekonomik yapabileceğimi düşünürken buğday patozunun benim işime kolaylaştıracağını fark ettim. Buğday patozuna tamamen kendi fikrim olan bıçakları taktım ve ot kesme makinesine döndü” dedi.

Geliştirdiği yöntemin kendisine büyük kar sağladığını belirten Fedakartürk, “Otları bu şekilde kesmeye başlayalı, nakliyede, mazotta büyük ölçüde maddi kazanç sağladım. Öncesinde buradaki otu taşıtmaya kamyona 500 TL nakliye parası veriyor ve en fazla 250 balya ot yükleyebiliyordum. Şimdi ise 600 harel otu, kendi traktörümle 50 TL’ye taşıyorum” diye konuştu.

Oğlu Çetin Fedakartürk de, “Bu makineler olmadan önce otlar tırpanla biçilirdi. Ardından kuruyan otlar balya yapılır daha sonra kamyonlarla samanlıklara taşınırdı. Bu işlem çok uzun zaman alıyordu. Bu yöntem sayesinde hayvanlarımızın tüm kışlık yiyeceği otun işini 1 ayda tamamlanıyor” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
29.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Maliyeti Düşürmek İçin Buğday Patozunu, Ot Kesme Makinesine Dönüştürdü
Link: Maliyeti Düşürmek İçin Buğday Patozunu, Ot Kesme Makinesine Dönüştürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız