Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kooperatif Başkanı Ahmet Balcı tutuklandı

Kurduğu hayvancılık kooperatifi üzerinden yüzlerce üyeden para toplayan, birçok müteahhitti dolandırdığı iddia edilen Ahmet Balcı’nın birkaç gün önce tutuklandığı ortaya çıktı. Televizyon kanallarına verdiği reklamlarla gündeme gelen Balcı, her 5 koyun ve keçi için üye olan kişiye bir asgari ücret kâr payı ödemeyi vaat ediyordu.


Ankara’da kurduğu Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile gündeme gelen Ahmet Balcı hakkında çok sayıda kişinin savcılıklara şikayet başvurusu bulunuyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmaların birinde Balcı’nın tutuklanması istendi. 24 Temmuz’da tutuklanan Balcı’nın Sincan Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi.

Ahmet Balcı hakkında savcılığa yapılan şikayet başvurularının önemli bir bölümü müteahhitlik firmaları tarafından yapıldı. Balcı'nın başında bulunduğu kooperatif için Afyon'da tesis kurması istenen Geylani Yıldırım da savcılığa şikayette bulunan isimler arasında. 215 bin liralık parasının dolandırıldığını söyleyen Yıldırım, "860 bin liralık da çek vermiştim. Parayı da proje bedeli olarak bizden aldılar. Yer tahsisi yapılmadığı gibi para da gitti. Tam bir şebeke gibi çalışıyor bu insanlar. Onlarca insanı mağdur ettiler."

Adana'da inşaat işleri yapan Cemil Çalıkça da 500 bin TL'yi aşkın bir miktarda dolandırıldıklarını kaetti. Davut Özensoy ise, 180 bin lira dolandırıldıklarını ifade etti. "Derdimizi anlatmak için bir çok kapıya gittik" diyen Özensoy "En son borçları için 6 adet 30'ar bin liralık senet verdiler. İlk senet karşılıksız çıktı. İkinci senedin günü de yarındı. Tam bir dolandırıcılık şebekesi bunlar" dedi.

ÜYELERİN PARASI DA KAYIP

Konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da devam eden bir soruşturması bulunuyor. Kooperatife üye olan kişilerden 600 bin TL'yi bulan paranın kayıp olduğu anlaşıldı. Son yapılan incelemelerin birinde kooperatifin 585 kadar üyesinin olduğu belirlendi. Çok sayıda televizyon kanalının da, reklam paralarını alamadığı öğrenildi.

'7 BÜYÜK TESİS KURACAĞIZ'

Kooperatif Başkanı Ahmet Balcı daha önce hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada 150 bin üyeye ulaşacakların iddia ederek şunları kaydetmişti: “Türkiye’nin 7 bölgesine 7 entegre tesis kuracağız. Buralarda kesimhaneler de olacak. Bunların toplam maliyet 70 milyon TL. Bin 117 rakamı ise Türkiye genelinde kuracağımız ağıl sayısı. Biz, sahip olacağımız koyun ve keçiler için bu sayıda ağıla ihtiyaç duyacağımızı hesaplıyoruz. Bu kooperatifin batması söz konusu değil. Koyun ve keçilere de bir şey olmaz. Birileri bizim dolandırıcı olduğumuzu söylüyor ancak dolandırıcı değiliz. Bunu söyleyenleri Bunu söyleyenler işine son verdiğim kişiler. Kooperatifin mali gücü üyelere dayalı. ”
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kooperatif Başkanı Ahmet Balcı tutuklandı
Link: Kooperatif Başkanı Ahmet Balcı tutuklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız