Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bitlis’te ayçiçeği ekimi yaygınlaşıyor: 4 bin 500 rekolte bekleniyor

Bitlis’in Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün destekleriyle patates ve domates gibi tarımsal ürünlere alternatif olarak 20 bin dekar alana ayçiçeği ekildi. Yağışlardan dolayı verimli bir sezon geçiren Bitlis’te bu yıl 4 bin 500 ton ayçiçeği rekoltesi bekleniyor.


Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki ayçiçeği tarlalarını yerinde inceleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, Bitlis’te ayçiçeği tarımının her geçen gün yaygınlaştığını söyledi.

Bölge ilk defa Ahlat ve Adilcevaz ilçesinde ayçiçeği ekimine başlandığını ifade eden Korkmaz, Ahlat ve Adilcevaz ilçesinde bu yıl 20 bin dekar alana ekim yapıldığını ve 4 bin 500 ton dolayında rekolte beklediklerini kaydetti.

Bölgenin ayçiçeği yetiştiriciliğine uygun olduğunu ve bu üründen yüksek verim alındığını vurgulayan Korkmaz, "Bitlis’te ayçiçeği tarımı yaygınlaşıyor. İlimizin özellikle Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde bu yıl 20 bin dekarın üzerinde ay çiçeği ekimi yapıldı. Bölgemizde ilk olan ay çiçek ekimi önceki yıllarda yaklaşık 3 bin dekar alana ekilirken bu gün bu rakam 20 bin dekara kadar çıktı. Bölgede ilk olmasına rağmen üründen yüksek verim alınıyor ve satış değeri de yüksek. Bu da çiftçilerimizi memnun ediyor. Ayçiçeği çiftçilerimiz için alternatif bir geçim kaynağı oldu. Burada yetiştirilen ayçiçeği çoğunlukla Adana bölgesine satılıyor. Burada bu sene iklim olarak yağış ortalamasının geçmiş yıllara oranla fazla olması verimi arttırdı. Bu yıl dekar başına 350 kilogram verim bekliyoruz. Bu da 4 bin 500 tona yakın bir miktara denk geliyor." dedi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
30.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bitlis’te ayçiçeği ekimi yaygınlaşıyor
Link: Bitlis’te ayçiçeği ekimi yaygınlaşıyor: 4 bin 500 rekolte bekleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız