Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İyi üzüme, iyi tarım uygulama sertifikası

İnsan sağlığı, hayvan refahı, çevre, toprak ve su kaynaklarımızın sürdürülebilir kullanımı, bahçeden çatala temiz ve güvenilir gıda sloganlarıyla yola çıkan “İyi Tarım Uygulamaları” Denizli’de hızla yaygınlaşıyor.


Ülkemizin ilk turfanda çekirdeksiz üzümünün yetiştiği Buldan ilçesi Yenicekent beldesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğiyle, 2013 yılında uygulamaya konulan İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi denetimlerine özel sertifikasyon kuruluşu tarafından başlandı.

Proje çerçevesinde üreticilerin maruz kalabildikleri kimyasalların zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü tarafından üreticilere, maske, gözlük, eldiven, sıvı geçirmez iş elbisesi, çizme, ilk yardım çantası ve şapkadan oluşan bir paket hediye edildi.

Hediye dağıtım törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, Proje İl Koordinatörü Süleyman Karagül, projede yer alan üreticiler ve beldedeki diğer üreticiler katıldılar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, dağıtımı yapılan malzemelerin insan sağlığı için önemli olduğunu belirterek, bütün üreticilerin sağlıkları bakımından dağıtımı yapılan malzemeleri temin etmelerini ve bitki koruma ürünleri uygulamalarında bu koruyucu malzemeleri kullanmalarını istedi.

Belde Belediye Başkanı aynı zamanda da üzüm üreticisi olan Hacı Mehmet Kesmez de, Türkiye’de çekirdeksiz üzümün ilk hasadının ve ihracatının bölgelerinde yapıldığına dikkat çekerek, üreticilerin Avrupa standartlarına uymasının önemine vurgu yaptı.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
31.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İyi üzüme, iyi tarım uygulama sertifikası
Link: İyi üzüme, iyi tarım uygulama sertifikası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız