Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Fındık İşçileri İş Bekliyor

ORDU (İHA) - Ordu’ya her yıl Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden fındık toplamak için gelen binlerce mevsimlik tarım işçisi, Ordu Valiliği tarafından hazırlanan geçici konaklama merkezinde kendilerine iş verecek üreticileri bekliyor.
 
Ordu’nun Uzunisa köyünde Ordu Valisi tarafından hazırlanan geçici konaklama merkezine binlerce fındık işçisi gelirken, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, fındık hasadında çalışmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelen fındık işçilerine ziyarette, konaklama alanında incelemelerde bulundu.
 
Ordu Valisi Kenan Çiftçi, geçici konaklama alanında bulunan işçilere bir sorunlarının, ihtiyaçlarının olup olmadığını da sorarken, çocuklara ise oyuncuklar dağıtıldı. Ziyaretin ardından konuşan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, üreticinin de işçinin de arzu ettiğinin evine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
 
Vali Çiftçi, geçici konaklama merkezi’nde söylenen sorunları aynı gün çözmeye çalıştıklarını belirterek, “Başka bölgedeki insanların fındığa geldiklerinde ne arzu ettiklerini, ne yaşadıklarını bizatihi bilmekteyim. Bizim de fındık bahçemiz olduğu için, bize de çalışan arkadaşlar geliyor. Bizim evimizin yanında da böyle bir konaklama merkezi var. Yılın bir bucuk ayı onlarla komşuluk yapmaktayız. Onların ve sizin arzunuz evinize katkı sağlamaktır. Çalışma şartlarınızın da çok iyi sağlanmış olması gerekmektedir. Geçen haftada gezme imkanım olmuştu. Burayı gezerken arkadaşların bazı talepleri vardı onları gördük. Çok güzel düzenlenmiş bir alan. En ufak çocuktan belirli yaş çocuklara kadar gezi turları dahil her imkan sağlanıyor. Burası çocukların bir eğlence mekanı gibi bir alan oldu. Su problemleriniz vardı onları gecen hafta gidermiştik. En önemli sorunlarınızdan birisi olan çadır etrafında suyun birikmesi, onu da su kanalı yaparak çözeceğiz. Çadırların aralarına su gitmesi için su kanalları yapacağız. Misafir kabul ettiğimiz yerler Uzunisa, Efirli, Fatsa ve Ünye’de kalanlar var. Burada 700’e yakın arkadaşımız kalmaktadır. Misafire nasıl davranılması gerekiyorsa, ihtiyaçlarının nasıl karşılanması gerekiyorsa bütün ihtiyaçlarınızı elimizden geldiğince en hızlı şekilde yapmaya çalışıyoruz. Söylenen sorunlar aynı gün çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HAMARAT: “ALANI GEZERKEN ÇOK MEMNUN OLDUM”
 
AKP Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ise şunları kaydetti: “Ordu İşçi olmak, sanatkar olmak makam mevki sahibi olmaktan daha önce insan olmak önemlidir. Burada kalan insanların insani sorunları olabilir. İnsan olmaktan kaynaklanan sorunlar hepimizin sorunlarıdır. Burada olmamızın en önemli nedeni buradaki durumu yerinde incelemektir. Sorun varsa onları dinlemektir. Her geçen yıl daha da yükselen Türkiye’nin durumuna paralel olarak buradaki durumlarda iyileştiriliyor. Biz hiçbir iyileşmeyi yeterli bulmuyoruz. İyinin daha iyisi var diyoruz ve daha iyi nasıl olur onun gayreti içerisindeyiz. Ben özellikle alanı gezerken çok memnun oldum. Çocukların hem eğlendikleri hem de eğitim gördükleri yerleri görme fırsatımız oldu. Çocuklarla bir Ordu birde Urfa türküsü söyledik. Bunlar güzel şeyler, bunlar ileride çocuklar için güzel hatıralar olacaktır. Vatanımızın birliliği ve beraberliği için, başkalarının sıkıntı olarak gördüğü şeyleri biz fırsat olarak görüyoruz. Kardeş olarak bildiğimiz bütün vatandaşlarımızın varsa sıkıntılarını gidermek ve halini hatırını sormak için geldik. Milletin vekili olarak ben buradayım burada aldığımız notlar kulak ardı edilmeyecek.”

Ekleme Tarihi
31.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Fındık İşçileri İş Bekliyor
Link: Fındık İşçileri İş Bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız