Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
çevre sorunları 


Sadece Yeşillik Yok Edilmiyor, Meyve Gen Kaynakları Da Bitiyor

MALATYA (İHA) - Malatya Merkez Tecde Mahallesi’nde ağaçların kesilerek yeşil alanların yok edilip binalar yapılmasına ‘dur’ diyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Malatya Belediyesi’nin itiraz ettiği bildirildi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Malatya -Elazığ-Tunceli-Bingöl Planlama Bölgesini kapsayan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda, “bahçe nizamlı evler” olarak değerlendirilmesi istenen Tecde Mahallesi’nde kalan bölgede yüksek katlı binaların yapılmaması istenmişti.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Düzeni Planı’nda, “Malatya merkezde gereksinimden fazla “Kentsel Gelişim Alanı” planlanmıştır. Hangi sebeple olursa olsun gereksinimden fazla alanın, kentsel gelişme alanı olarak planlanması doğru değildir.
 
Özellikle Malatya Merkez Tecde Mahallesinde bulunan alanlar şehrin nefes aldığı, havasını temizlediği, dinlenip stres attığı, çok nitelikli tarım arazilerinin olduğu, bağlık, bahçelik yerlerdir. Bu alanlarda bulunan bazı ağaç türleri endemik olup yerleşime açıldığında yok olacak türde ağaçlarla kaplıdır. Bitki türleri dışında bu alanlarda yaşayan yabani hayvanların yaşam alanları daralacağından yörede yaşayan birçok hayvan türü yok olacaktır” denilmişti.
 
Malatya Belediyesi’nin ise sözü edilen Tecde bölgesinde kalan yeşil alanlarla ilgili itirazda bulunduğu ve aynı Fahri Kayahan bölgesindeki ağaçların kesilerek yeşil alanların yok edilip binalar yapılmasına ilişkin uygulamayı sürdürmek istediğini Bakanlığa bildirdi.
 
Tecde Mahallesi sakinleri ise, “zararın neresinden dönülürse kardır” misali, kalan yeşil alan bölgede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Düzeni Planı’nda istediği, “bahçe nizamlı evler” olarak değerlendirilmesi istediler.
 
Nesli tükenmeye doğru giden birçok meyve ağaçlarının bulunduğu Tecde bölgesinde, mevcut yeşil dokunun korunup, bakanlığın öngördüğü yeni imar planı yapılarak “bahçe nizamlı evler” olarak değerlendirilmesi isteyen Tecde halkı, birçok meyve ağacına beşiklik eden bu bölgede yeniden imar planı yapılmasını talep ettiler. 

Ekleme Tarihi
01.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sadece Yeşillik Yok Edilmiyor, Meyve Gen Kaynakları Da Bitiyor
Link: Sadece Yeşillik Yok Edilmiyor, Meyve Gen Kaynakları Da Bitiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız