Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
tkdk-manisa 


Manisa’da TKDK İki Proje İle Sözleşme İmzaladı

MANİSA (İHA) - Manisa’da Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 9. başvuru çağrı döneminde projesi uygun görülen ve Avrupa Birliği (AB)’nden hibe almaya hak kazanan iki firmanın söleşmesi imzalandı.

AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın katılımıyla iki projenin sahibiyle sözleşmelerin imzalandığı tören TKDK İl Koordinatörlüğü'nde gerçekleşti. Türkiye genelinde 42 ilde koordinatörlük yapısı şeklinde hizmet veren TKDK'nin, Manisa'da geçen ocak ayında ilk kez başvuru çağrı ilanına çıktığını hatırlatan İl Koordinatörü Ahmet Işık, 15 Şubat-26 Mart 2013 arasında çıkılan ilanla ilk kez Manisa'da proje kabul edildiğini söyledi. Işık törende yaptığı konuşmada "Kabul edilen projeler, ağırlıklı olarak kültür teknik projeleri olup kurum kayıtlarında et üreten tarımsal işletmelere yatırım kapsamında, kanatlı eti üreten tesis kurulumuna yönelik hibe talepleri olarak alındı. Kamuoyu ile zaman zaman paylaştığımız üzere et üreten tarımsal işletmelere yatırım kapsamında, kanatlı eti üreten tesislerin kurulumuna yönelik yatırımlar 5 bin ile 50 bin broiler/dönemlik kapasite ve 500 bin Euro'ya kadar yapılan yatırımın yüzde 50'den yüzde 65'e kadar olan kısmının hibelerle desteklendiği şeklindedir. 9. çağrı dönemlerinde gelmiş, ön incelemesi Manisa İl Koordinatörlüğü'nde koordinatörlük uzmanları tarafından gerçekleştirilmiş, ardından Ankara Merkez teşkilatımızda incelenmesi tamamlanmış ve nihai olarak sözleşme imzalamaya hak kazanmış proje sahipleriyle sözleşme imzaladık"dedi. Ahmet Işık, konuşasının devamında emek sarf ettikleri projelerin hayat bulması ve sözleşmelerinin imzalanmasının kıvanç verici olduğunu belitti.

Projesi geçen birinci yatırımcının Ferhat Bozkaya'ya ait "Kanatlı Yetiştiriciliği" olduğunu aktaran İl Koordinatörü Işık, Köprübaşı ilçesi Tomaşa köyünde yatırım yapacağını ve hibe oranının yüzde 55 ve toplam yatırım miktarının 1 milyon 152 bin 545 TL olduğunu, 633 bin 900 TL'sinin AB fonlarından karşılanacağını ifade etti. İkinci projenin ise, Özden Özşahin'in "Özşahin Kümes Hayvancılığı" olduğunu belirten Işık, bunun da hibe oranının yüzde 55 ve yatırım miktarının 916 bin 147 TL olduğunu, 503 bin 881 bin TL'sinin AB fonlarından karşılanacağını bildirdi. Işık her iki projenin de yatırım süresinin 35 ay olduğunu kaydederek, hibelerin yatırım bittiği zaman verileceğini söyledi.

Milletvekili Yurttaş ise diğer projelerin de kabul edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Manisa'nın en çok projesi kabul edilen il olacağı ve yapılan yatırımların Manisa’da daha fazla istihdam oluştururması temennisinde bulundu.

Ekleme Tarihi
02.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Manisa’da TKDK İki Proje İle Sözleşme İmzaladı
Link: Manisa’da TKDK İki Proje İle Sözleşme İmzaladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız