Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
meyve suyu 


Malatya’da Konsantre Meyve Suyu Fabrikası’na Destek

MALATYA (İHA) - Malatya Belediyesi Meclisi Bağımsız Üyesi Mehmet Moran, Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’ın konsantre meyve suyu fabrikası projesine destek verdi.

Moran, yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır, Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde 100 dekar alan üzerine konsantre meyve suyu fabrikası kuracaklarını projenin Malatya'ya, maliyetinin yaklaşık 20 milyon lira olacağını kamuoyuna açıklamışlardır. Bu sebeple Sayın Ahmet Çakır’ın Kayısı entegre projesi takdire değerdir. Bu güne kadar kayısı konusu siyaseten olmak üzere bir çok alanda istismar edilmiştir. Kayısı siyasi nutuk ve istismarın ötesinde bir ilgi ve alaka görmemiştir. Kayısı üreticisi her fırsatta birkaç kişinin kabuk bağlamış vicdanına ve merhametine terk edilmiştir. Kayısı sadece Malatyalı üreticinin değil komşu şehirlerden hasat zamanı şehrimize gelen en büyük emeğin sahibi olan Adıyamanlı, Şanlıurfalı, Mardinli insanımızı da ilgilendirmektedir" dedi.

Türkiye’nin enerji fakiri bir ülke olduğunu ifade eden Moran, "Fosil enerji kaynakları dışa bağımlı ve maliyeti yüksek enerji kaynaklarıdır. Milli ekonominin dışarı akması engellenmeli, bu ekonomik kayıp istihdama dönüştürülmelidir” ifadelerini kullandı.
Moran, “Malatya Belediyesi Battalgazi arıtma tesislerinde önemli miktarda elektrik enerjisi tüketmekte olup bütçesinin önemli bir kısmını tüketilen bu enerjiye sarf etmektedir. Malatya Belediyesi’nin enerji sarfiyatı Trambus projesi ile daha da artacaktır. Malatya Belediyesi tarım alanlarına dokunmadan, Karakaya Baraj Göleti üzerine dubalar üzerine konumlandırılmış enerji tarlaları kurmalı ucuz enerji üretmeli kullanımından artan enerjiyi Malatya halkına ucuz kullandırmalıdır. Ayrıca Malatya Belediyesi Beydağlarının atıl duran zirvelerine enerji üretim kuleleri kurmalı, enerji sarfiyatının ciddi maliyetinden kurtulmalıdır" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır'ın vagon onarım fabrikasının bir bölümünde de tarım kenti olan Malatya çiftçisine ucuz kimyasal gübre üreten tesisler kurmasını isteyen Moran şöyle devam etti:

"Tarım ekonomisine katkı sağlamalı, müteakiben istihdam alanları oluşturmalıdır. Sayın Ahmet Çakır’ın Kayısı Entegre Tesisi hamlesinden rahatsız olan bazı malum çevreler siyaseten veya cebren engel olmaya çalışacaklardır. Sayın Çakır Malatya halkını ve Elli bin kayısı üreticisini yanına alarak emin adımlarla, tökezlemeden yoluna devam etmelidir.Malatya’nın istikbaline taş koymaya çalışanları, Malatya halkı affetmeyecektir. Malatya’nın Büyük hamlelere ihtiyacı vardır.Sayın Ahmet Çakır’ı bu sebeple kutluyor ve destekliyorum.”

Ekleme Tarihi
02.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Malatya’da Konsantre Meyve Suyu Fabrikası’na Destek
Link: Malatya’da Konsantre Meyve Suyu Fabrikası’na Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız