Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
nar 


Silifke’de Yılın İlk Nar Hasadı Yapıldı

MERSİN (İHA) - Türkiye genelinde yılın ilk nar hasadı, Mersin'in Silifke ilçesinde yapıldı. Hasadın bir önceki yıla göre 20 gün önce gerçekleştiği bildirildi.
 
Üretici Cem Ergül’e ait 50 dönümlük bahçede ilk hasadı yapılan Hicaz türünün bir çeşidi olan erkenci Caner cinsi 4 ton nar, kalitesine göre kilosu 3 ila 4 liradan Mersin Hali’ne gönderildi. Üretici Ergül, nar hasadının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayı olması dolayısıyla iftar sofralarının olmazsa olmazı olan güllaç tatlısında narın kullanılması nedeniyle hasadın da geçen yıla oranla 20 gün erken yapıldığını kaydetti. 50 dönüm alana 2007 yılında Caner narı ektiğini belirten Ergül, “Dikim yaptığımız ilk yıl ürün almaya başladım. Bu yıl da 100 tona yakın ürün hasat etmeyi hedefliyorum. Narın içinin ve dışının kırmızı olması, boyutunun tüm ürünlerde eşit olması ve dayanıklı olması nedeni ile tüccarlar bu nara büyük talep gösteriyor” dedi.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can ise, bu yıl bin 200 dönüm araziden bin 500 ton Hicaz narı hasadının yapılacağını, ova kesimlerinde narenciyeye alternatif olarak dikimi yapılan Hicaz narının erken hasat edilmesinin ise üreticiyi sevindirdiğini söyledi.
 
Keban başta olmak üzere Göksu Vadisi köylerinde yoğunlukta bulunan ve Tarım Bakanlığı’ndan 33 N16 olarak tescilli olan Türkiye’nin tek sofralık narlarının hasadına ise Ekim ayı sonunda başlanacağını ve Ocak ayına kadar hasadın devam edeceğini vurgulayan Can, bu yıl ilçe genelinde toplam 3 bin dönüm araziden yaklaşık 5 bin ton nar hasadının yapılacağını kaydetti.
Narın C vitamini, demir ve potasyum deposu olduğuna işaret eden Can, çiftçilerin narenciyeye oranla çabuk yetişen, bol ürün veren bir ağaç türü olan Hicaz narı ekimine yöneldiğini belirtti.

Ekleme Tarihi
03.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Silifke’de Yılın İlk Nar Hasadı Yapıldı
Link: Silifke’de Yılın İlk Nar Hasadı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız