Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Dünyanın en kaliteli tavuğu Türkiye'de

Tavukçulukta bu sene 1,2 milyar dolar ihracat hedefleyen Türk beyaz et sektörü, dünya liginde 6. sırada... Dünyanın en kaliteli tavuğu Türkiye'de yetiştiriliyor.

Dünyanın en kaliteli tavuğu Türkiye'de. Türk beyaz et sektörünün, dünya liginde 6. Sırada yer aldığını vurgulayan Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aydemir, yeni dönemde 1,3 milyar nüfuslu Çin'in yanısıra, Japonya, Güney Afrika, Malezya, Singapur gibi ülkelere ihracat başlatacakları haberini verdi.

Tavukçulukta bu sene 1,2 milyar dolar ihracat hedefleyen Türk beyaz et sektörü, dünya liginde 6. sırada... Dünyanın en kaliteli tavuğu Türkiye'de yetiştiriliyor.


Türkiye'den Türk Cumhuriyetleri ve uzakdoğu ülkelerine kadar 55 ülkeye tavuk ve tavuk ürünleri ihraç edildiğini vurgulayan Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, yeni dönemde 1,3 milyar nüfuslu Çin'in yanısıra, Japonya, Güney Afrika, Malezya, Singapur gibi ülkelere ihracat başlatacakları haberini verdi.

Hedeflerinin kanatlı ürün sektörünü dünya pazarına adapte etmek olduğunu belirten Aydemir, grup olarak Türkiye'deki yumurta, beyaz et, hindi, ördek gibi bütün kanatlı ürünlerin tanıtım faaliyetini yaptıklarını söyledi.

Türkiye’nin dünyanın yumurta ihtiyacının önemli bir oranını karşıladığını vurgulayan Aydemir, Türkiye'de üretilen tavuk ve yumurta kalitesinin dünyanın hiçbir yerinde mevcut olmadığına dikkat çekti.
Beyaz etin son 3 yılda Türkiye'deki ihracat artış rekorunu elinde bulunduran en önemli sektörlerden biri olduğunu ifade eden Aydemir, geçtiğimiz yıl 900 milyon doları geçen ihracatta, bu yıl 1,2 milyar’ı hedeflediklerini, 2023 hedeflerinin ise 5 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Brezilya'da beyaz etin tonunda 200 dolar civarında teşvik uygularken, Türkiye'de 60 dolar civarında bir teşvik olduğuna dikkat çeken Aydemir, bu konuda desteklerin artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dünyanın en kaliteli tavuğu Türkiye'de
Link: Dünyanın en kaliteli tavuğu Türkiye'de




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız