Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ankaralı çiftçiler saman sıkıntısı yaşamayacak

Yaklaşık 300 bin büyükbaş ve 900 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu Ankara’da bu yıl yeterli miktarda saman olacak. Yağışların bol olması sonucu sapların uzun olması saman sıkıntısını ortadan kaldırdı. Bu yıl hububat üretiminde meydana gelen artış saman üretimine de yansımış durumda. Çiftçilerin kaba yem ihtiyacını karşılamada kullandığı samanda meydana gelen üretim artışı ve ucuzluk yetiştiricilerin yüzünü güldürecek.

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; bu yıl Ankara’da çiftçilerin ve besicilerin saman yönünden sıkıntı yaşamayacağı bilgisi verildi.

Geçen yıl kuraklıkla beraber yaşanan saman sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağı vurgulanan açıklamada; “Biçerdöver sahipleri çiftçilerin ekinlerini tarlada sap karşılığı, başka hiçbir fiyat talep etmeden biçiyorlar. Bu da tarladaki tüm sapların değerlendirileceğini gösteriyor. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, biçerdöver kontrolleri içerisinde dane kaybının yanı sıra biçim boyunu da kontrol ediyor, yüksekten biçim yapılmasına müsaade etmiyoruz”.

Ankara’da hasadın başladığı yaklaşık bir buçuk aylık süre zarfında hiç anız yangını olmadı. Bu da bize çiftçilerimizin anız yakmayacağını, tarlada kalan sapları balya ve saman olarak değerlendireceğini gösteriyor. Geçen yıl yaşanan kuraklıkla beraber yükselen saman fiyatları şu anda 15 kuruş civarında. Bu sene yetiştiricilerimizi samanda geçen sene olduğu gibi yüksek fiyat tehlikesi beklemiyor.
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
04.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ankaralı çiftçiler saman sıkıntısı yaşamayacak
Link: Ankaralı çiftçiler saman sıkıntısı yaşamayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız