Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
fındık fabrikası 


Fındık Bahçesine Değil, Fabrikasına Gittiler

ORDU (İHA) - Ordu Valiliği tarafından fındık bahçelerinde 16 yaş altı çocukların çalıştırılmaması yönünde karar alınırken, bu karara Hayata Destek Derneği'nden destek geldi.


Hayata Destek Derneği, fındık işçilerinin kaldığı Uzunisa Konaklama Merkezi’ndeki çocuklara “Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil” kampanyası kapsamında Gürsoy fındık fabrikasını gezdirdi. Hayata Destek Derneği, 2012 yılından bu yana Ordu ve Düzce illerindeki saha çalışmaları ve İstanbul’daki etkinlikleriyle çocuk işçiliği sorununu Türkiye gündemine taşırken, fındık hasadında çalışacak aileleriyle birlikte Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden kente gelen çocuklar düzenlenen gezi ile Gürsoy mühendisleri eşliğinde, Ordu’nun en büyük ihraç ürünü fındığın toplandıktan sonra nasıl işlendiğini görerek, mühendislik mesleği ile ilgili bilgi aldılar.

Çocuklar, fındık bahçesine gitmedikleri için mutlu olduklarını ifade ederlerken, geziyi düzenleyen Hayata Destek Derneği'ne teşekkür etmeyi de ihmal etmediler. Proje Koordinatörü Cansın Ilgaz, “Bu çocuklar sadece fındık toplamaya değil, aileleriyle birlikte diğer tarım ürünlerinin yetiştiği illere giderek hasat çalışması yapıyorlar. Bu durum sonucunda eğitimlerin de ciddi anlamda eksiklikler ortaya çıkıyor. Temel haklarından mahrum kalıyorlar. Biz dernek olan bu duruma sessiz kalınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçilerimiz çocuklarına değişik etkinlikler düzenliyoruz. Fındık fabrikasına gitmemizin asıl nedeni ise değişik meslekleri tanımaları, gıda ve ziraat mühendislerinin ne iş yaptığını nasıl çalıştıklarını görmelerini sağlamak ve fındığın nasıl işlendiğini göstermekti" diye konuştu.

Ekleme Tarihi
06.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Fındık Bahçesine Değil, Fabrikasına Gittiler
Link: Fındık Bahçesine Değil, Fabrikasına Gittiler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız