Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
tarla günü 


Kütahya'da Tarla Günü Etkinliği

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'da, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayımı Geliştirme projesi kapsamında tarla günü etkinliği düzenlendi.


Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonuyla, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilerek Göynükören, Eskiyüreğil, Dedik, Ağaçköy, Sobran, Sabuncupınar, Akçamescit, Çavuşçiftliği ve Altıntaş olmak üzere 9 köyde toplam 50 dekar alanda ekimi yapılan 'Es-26 Ekmeklik Buğday Çeşidi için Tarla Günü' etkinliği gerçekleştirildi.

Eskiyüreğil köyünden Hasan Hüseyin Kolay ait 5 dekarlık tarlada gerçekleştirilen Es-26 Ekmeklik Buğday çeşidi Tarla Günü’ne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, Şube Müdürleri ve teknik personel ile TARGEL personeli, çevre köylerin muhtarları ile çiftçiler katıldı.

Yetiştiricilerin daha kaliteli, yüksek verimli, sağlıklı ürün elde etmesinin yolu sertifikalı tohum kullanma alışkanlığının kazanılmasıyla mümkün olacağını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, üreticilerin daha çok görerek yatırım yaptığını bu nedenle tarla günü etkinliklerinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak en büyük yatırımın toprağa yapılan yatırım olduğunu dile getirdi.

Çiftçilere bol kazançlı ve bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temenni eden Yorulmaz, anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, tarla günü etkinliklerine katılan çiftçilere teşekkür etti.

Ekimi yapılan buğday çeşidi hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Coşkun Güler, Es-26’nın Türkiye'de kuru alanlar için en geniş adaptasyona sahip kaliteli ekmeklik çeşit olduğunu belirterek, çeşidin erkenci, sap verimi ve kuru alanda kardeşlenme kabiliyetinin yüksek olduğunu söyledi.

Güler, Es-26’nın gerek 79 çeşidi ile aynı özeliklere sahip olduğunu, sadece pas hastalıklarına karşı 2010 yılında dayanıklı hale getirilerek tescil edildiğini belirtti.
Çiftçilere bol kazançlı ve bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinin ardından Es 26 Buğday ekimi yapılan tarla yerinde incelenerek biçerdöver tarafından hasadı yapıldı.

Etkinlikte buğdayda dekar başı verimin 450 kilo, samanda ise 420 kilo olarak elde edildiği belirlendi.

Ekleme Tarihi
06.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kütahya'da Tarla Günü Etkinliği
Link: Kütahya'da Tarla Günü Etkinliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız