Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
hattat traktör 


Hattat Traktörün Avrupa Başarısı

BARTIN (İHA) - Türkiye’nin yerli traktör üreticisi Hattat Traktör, Avrupa pazarında hızlı büyümesini sürdürüyor.


Yüzde 100 yerli sermaye, Türk mühendisler ve Türk yan sanayi üretimi ile Çerkezköy’de 2002 yılında traktör üretimine başlayan Hattat Tarım, A 110 serisi ile Avrupa’da kazandığı, “Yılın Traktörü ve Yılın Tasarım” ödülünden sonra hızla Avrupa pazarındaki büyümesine devam ediyor.

Avrupa’da tanıtım günleri etkinliğinde yola çıkan Hattat Traktör ekibi Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan Karadağ, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Romanya, Macaristan ve Bulgaristan’da 30 gün boyunca Traktör denemeleri yapacak. Yapılan denemelerde ve etkinliklerde Hattat Traktör olarak 500 bin kişiye ulaşılması planlanıyor.

Macaristan’ın Fabiansebastian kentinden yapılan etkinliklere katılan Hattat Traktör yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı etkinlikte en fazla ilgi çeken traktör markası oldu. Hattat Holding bünyesinde 2002 yılında traktör yatırımına start veren Hattat Tarım, Türkiye ve Avrupa’da hızlı yükselişini sürdürüyor. Avrupa’dan Latin Amerika’ya Asya’dan Ortadoğu’ya 5 kıtada 40’dan fazla ülkeye yaptığı ihracat ile yerli traktör yatırımında ihracat şampiyonu olan Hattat Traktör, Avrupa’da arka arkaya ödüller kazanıyor.

2010 yılında Avrupa’da yılın Traktör ve Tasarım Ödülü, 2011 yılında da İrlanda’da Pulluk Şampiyonu olan Hattat Traktör 2012 yılında Macaristan’da performans birincisi, 2012 yılında Letonya’da pulluk şampiyonasında birincilikle döndü. Hattat Tarım, 2007 yılında Hattat markasıyla ve tamamen yerli üretimiyle traktör sektörüne girdi. Ekonomik krize rağmen 5 yıl gibi kısa sürede 19 farklı model çıkartarak traktör sektöründe bir ilke imza atan Hattat Tarım, Hattat Traktör’ün yanı sıra Valtra ve Ferrari markaları ile çiftçilere ulaşıyor. 2009 yılından bu yana ihracat yapan Hattat Traktör, Avrupa’ya ise Hattat, HTT ve Pol-Mot marka traktörlerin satış yapıyor.

Çerkezköy’de 200 bin m2’lik tesislerde Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi fabrikası Hema Endüstri A.Ş ile birlikte traktör üretimi gerçekleştiren Hattat Tarım, 2007’de de kendi ismi ile Hattat Traktör markasının üretimini başlattı. Otomatik boyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile yüksek teknoloji kullanılarak üretim yapabilen 20 bin kapasiteli fabrikada, 50 beygir gücünden 102 beygir gücüne kadar tüm opsiyonları ile birlikte 209 model traktör üretiliyor.

Ekleme Tarihi
06.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hattat Traktörün Avrupa Başarısı
Link: Hattat Traktörün Avrupa Başarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız