Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
konya-şeker 


Konya Şeker’in hedefi ilk beş

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker’in 2023 yılında dünyanın en büyük 5 gıda şirketinden biri olacaklarını söyledi.

Konya Şeker’in 60. Olağan Genel Kurulu, ortakların katılımı ile Konya Şeker’de gerçekleştirildi. Genel kurulda Konya Şeker’in 800 milyon lira olan sermayesi 100 milyon lira artışla 900 milyon liraya çıkarıldı. Genel kurulda konuşan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Ülkemizin 2023 vizyonuna paralel şekilde Konya Şeker olarak bizim hedefimiz, dünyanın ilk 5 gıda şirketi arasında yer almak.” dedi. Konya Şeker’in bir üretici kooperatifi şirketi olduğunu, kamuoyunda kooperatiflerle ilgili kötü bir algı bulunduğunu belirten Konuk, “Çok şükür Pankobirlik bunları aşmıştır. Türkiye genelindeki bu algıyı Pankobirlik yıkacaktır. Diğer bir kötü algı ise bir şehirde liman yoksa, sanayisinin de başarılı olamayacağı kaygısıdır. İnşallah, Konya Şeker’le bu algıyı da kıracağız.” diye konuştu.

Recep Konuk, Konya Şeker’in özkaynaklarının 7 milyon liradan 1 milyar 37 milyon liraya çıkarak yüzde 14 bin büyüme gösterdiğini kaydetti. 17 şirketi daha bünyelerine kattıklarını anlatan Recep Konuk, genel kurulda yapılan sermaye artışıyla da ortakları olan kooperatiflere kaynak aktardıklarını, bu yolla onları güçlendirdiklerini ifade etti. Çalışma yaparken kendilerine engel çıkarıldığını dile getiren Konuk şunları söyledi: “Halisane duygularla yapılan çalışmalara rağmen Konya Şeker’i durdurmak isteyenler, yalan haber çıkaranlar ve iftira atanlar olmuştur. Çünkü hızlı bir büyüme içinde olan Konya Şeker, birileri için rakip olarak görülmüştür. Örneğin Konya Şeker patatesi üreticisinden 40 kuruşa alırken, Niğde ve Nevşehir’de üreticiler patatesi 25 kuruşa, Ödemiş’te ise 8 kuruşa satmıştır. Onun içindir ki Konya Şeker’e ‘sen etliye-sütlüye karışma’ deniyor.” Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bıyıklıoğlu ise, “Konya Şeker’in İSO 500 sıralamasında 44. olması bizi mutlu etti.” dedi.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Konya Şeker’in hedefi ilk beş
Link: Konya Şeker’in hedefi ilk beş




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız