Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Fındığın yerine karpuz dikti, gelirini 10 kat artırdı

Trabzon'da 7 dönüm alana dikili fındık ağaçlarını söktürerek yerine karpuz diken üretici, gelirini 10 kat artırdı. Karpuz üreticisi 7 dönüm alandan fındık üretiminden 4 bin 500 lira kazanırken, karpuzdan 45 bin lira kazanmaya başladı.

Merkeze bağlı Yalıncak beldesinde üretilen tonlarca karpuz, beldedeki bakkal ve marketlerin yanı sıra Karadeniz Sahil Yolu'nda kurulan tezgahlarda bu yıl da satışa sunulmaya başlandı.

Sahile 200 metre mesafede, kendisine ait 7 dönüm alanda yetiştirdiği karpuzların hasadına başlayan Faruk Hızarcı, alternatif ürün yetiştirmek için geçen yıl bahçesindeki fındık ağaçlarını söktüp karpuz diktiğini söyledi.

Ilıman iklimin hüküm sürdüğü Trabzon'da karpuz yetişeceğine inanmayanların ürünü gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediğini dile getiren Hızarcı, karpuzların genellikle 6 ile 17 kilogram arasında olduğunu belirterek, "Fındık bahçesinden istediğim geliri elde edemiyordum. Bahçeye karpuz dikmeye karar verdim. Tarlayı karpuz dikmeye uygun hale getirmek için çok mücadele ettim. Fındık, bölgede ekonomik değere sahip ürünlerin başında geliyor ancak karpuzun yanında pek de anlamı kalmıyor. Karpuz üretimi fındık kadar zahmetli değil, müşteri ayağımıza geliyor ve satışı da kolay oluyor" diye konuştu.

Hızarcı, arazisinde daha önce yetiştirdiği fındıktan en fazla 4 bin lira kazandığını, karpuzda ise bu rakamın 40-45 bin liraya yükseldiğini sözlerine ekledi. 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Fındığın yerine karpuz dikti, gelirini 10 kat artırdı
Link: Fındığın yerine karpuz dikti, gelirini 10 kat artırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız