Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Mobil fırın dualarla Suriye'ye uğurlandı

Hareket halindeyken ekmek üreten ve ihtiyaç duyulan bölgeye hızlı bir şekilde ulaştırabilen "mobil fırın", Bursa'dan Suriye'ye gönderildi.

Suriye'de acil yardıma ihtiyaç duyan ve komşu ülkelere sığınan Suriyeli sığınmacılara yardım çalışmaları yapan Sadakataşı Derneği, mobil fırın projesi kapsamında hazırladıkları hareket halinde ekmek üreten fırını Suriye’ye gönderdi.

Suriyeli vatandaşlara ve sığınmacılara yönelik kampanyalar gerçekleştiren Sadakataşı Derneği yaptığı çalışmalar sonucu "Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" yardım kampanyası kapsamında bölgeye ulaştırılan unlardan ekmek yapacak fırınların yetersiz olduğunu tespit etti. Tespitin ardından mobil fırın projesini hazırlayan dernek gönüllüleri ve üniversite öğrencileri, tır dorsesine monte edilmiş, içinde ekmek üretimi için gerekli tüm ekipmanı barındıran tam otomatik bir ekmek üretim fırını geliştirdi.

Hareket halindeyken ekmek üretebilen mobil fırın, bütün test ve kontrollerinin yapılmasının ardından Fomara Meydanı'nda ilk üretimini yaptı. Yapılan ekmeklerin Bursalılara dağıtılmasının ardından fırın, Suriye'ye uğurlandı.

Dernek Başkanı Kemal Özdal, 6 ay önce Suriye'de düzenlenen yardım dağıtımı sırasında bir fırının bombalandığı haberini aldıklarını, bu sebeple çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin bu projeyi geliştirdiklerini söyledi.

Proje üzerinde yaklaşık 4 aydan beri çalışıldığını belirten Özdal, "Fırınımız, ilk üretimini ve dağıtımını Bursa'dan gerçekleştirerek, bu mübarek Ramazan ayının son günlerinde Suriye'ye uğurlanmak üzere hazır hale getirildi" diye konuştu.

Özdal, fırının seri üretim yapabildiğini dile getirerek, "Saatte minimum bin 200 ekmek üretebilme kapasitesine sahip. Ortalama 18-20 saat çalıştığı takdirde, günlük en az 25 bin adet ekmek üretebiliyor" dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencisi Muhammed Cihad Tuna da, proje çalışmalarına 15 Şubat'ta başladıklarını, 445 bin liraya mal olan fırın için satılan kitap ayraçlarından 150 bin lira toplandığını belirtti.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mobil fırın dualarla Suriye'ye uğurlandı
Link: Mobil fırın dualarla Suriye'ye uğurlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız