Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
türk lokumu 


Türk lokumu Federal seçimlerde başrolde
 
 
Yeşiller partisi Hamburg teşkilatı Şeker Bayramı nedeniyle seçim kampanyasında tam üç bin kilometre uzaktaki getirttiği lokumlu bayram tebrik kartlarını seçmene dağıtarak bir ilke imza attı.
 
HALİS muhlis Safranbolu lokumunun Almanya Federal Parlamento seçim kampanyasında rol oynayacağı hiç aklınıza gelir miydi? Yeşiller Hamburg milletvekili Filiz Demirel’in aklına gelmiş. Eyalet teşkilatının federal parlamento seçim kampanyası startının Ramazan Bayramı’na denk gelmesiyle Demirel, belki de Alman seçim kampanyası tarihine geçecek bir girişime imza attı.
 
 
Partinin eyalet yöneticileri ve kampanya sorumluları, uygun yöntemleri tartışırken, çok kültürlü toplum gerçeğini vurgulamak için çok dilli bayram tebrik kartı dağıtılması, yanında da şeker ve çikolata ikram edilmesi gündeme gelmiş. Demirel bu fikri daha da geliştirerek çikolata yerine bayramların olmazsa olmazı lokum fikrini önermiş.

KALİTESİ YÜKSEK, FİYATI DÜŞÜK
 
Lokum deyip geçmeyin. Lokum Alman gıda standartlarına uygun olacak. Herkesin yiyebilmesi için jelatinsiz olacak. En önemlisi taze ve tadı tam kıvamında olacak. Kalitesinden şüphe edilmeyecek, fiyatı da çok cüzi olacak. Yani kısacası ucuz fiyata üst kalitede Safranbolu lokumu olacak. Hal böyle olunca, Demirel kolları sıvamış. Demirel tam pes edecekken imdadına Türkiye’den Almanya’ya şekerleme ürünleri ihraç eden Hamburglu Cemil Çelik yetişmiş. Bayram alışverişi için Türkiye’de olan Çelik, Demirel’e “Madem siz insanlara böyle bir jestte bulunmak istiyorsunuz, ben de sizden sadece nakliyat ücretini alacağım ve iki gün sonra lokumun en hasını getireceğim” diyerek 100 Euro’nun altında bir miktara kolilerce taze lokum getirmiş.

MİLLETVEKİLLERİ PAKETLEDİ
 
Dedik ya burası Almanya. Parti binasında toplanan eyalet parti başkanı Katharina Fegebank başta olmak üzere eyalet milletvekilleri, yardımcıları kilolar halinde gelen lokumları tadımlık taneler halinde kesip, mini poşetlere koyarak üzerinde beş dilde “Mutlu Bayramlar. Sevgili Hamburglular Ramazan Bayramı’nızı kutluyor neşe ve barış dolu bir bayram diliyoruz” tebrik kartlarını üzerine yapıştırmışlar. Arka sayfasında da beş maddede seçim talepleri yazılı olan lokumlu tebrik kartlarını kimse geri çevirmiyor.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türk lokumu Federal seçimlerde başrolde
Link: Türk lokumu Federal seçimlerde başrolde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız