Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İncir Üreticisi Sezona Umutlu Giriyor

AYDIN (İHA) - Aydın Ticaret Borsası Meclis üyesi Ali Çevik, havaların güzel gitmesiyle birlikte incirde bu sene rekoltenin iyi olduğunu belirtti.

İncirin erken olgunlaşması için kullanılan zirai ilaçlar yönündeki iddiaları da değerlendiren Çevik, birkaç kişinin yapmış olduğu zararlı bu zirai ilaçlamanın oluşturduğu sıkıntıyı fazla dillendirmemek gerektiğini vurguladı. Çevik, “Bazı sıkıntıları dillendirmeden atlattık. Şu an her şey yolunda gidiyor. İnşallah bu sene incir mevsimi güzel geçecek. Elimizde her türlü incirimiz mevcut. Dileğimiz üreticimizin istediği sonucu alması yönünde” dedi.

İsteklerinin tüccar ve ihracatçının incirden istediği komisyonu almaları yönünde olduğunu belirten Çevik, asıl parayı ise üreticinin kazanmasını istedi. İncir yetiştirmede üreticiye de görevler düştüğünü hatırlatan Çevik, İhracatçılar Birliği, Ticaret Borası ve Odaların desteğiyle üreticiye kerevit yardımı yapılacağını belirtti. İncirin daha iyi şartlarda kurutulması için önümüzdeki yıllarda tünel sistemi kurutmaya geçeceklerini ifade eden Çevik, bu sayede daha kaliteli ve sağlıklı incir elde edeceklerini dile getirdi. Ticaret Borsası’nın her zaman incir üreticinin yanında olduğuna değinen Çevik, iyi bir sezon geçireceklerini söyledi.

Ekleme Tarihi
13.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İncir Üreticisi Sezona Umutlu Giriyor
Link: İncir Üreticisi Sezona Umutlu Giriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız