Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
fındık dalı 


Görele'de Fındığın Yüzde 35'i Sıcak Havadan Zarar Gördü

Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner, fındık bahçelerinin aşırı sıcaklar nedeniyle meydana gelen tepe yanıklarından zarar gördüğünü söyledi.

Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner, ilçedeki fındık bahçelerinin yüzde 35'inin aşırı sıcaklar nedeniyle meydana gelen tepe yanıklarından zarar gördüğünün tespit edildiğini bildirdi.

Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli teknik ve tergal personelleri tarafından bir süre önce fındık bahçelerinde inceleme yapıldığını söyledi.

Yapılan incelemelerde yanıkların şahıs bazında toprak derinliği az olan ve yağışı az alan ve zarar oranı yüksek bahçelerde rastlandığını ifade eden Öner, şunları kaydetti:

"500 metre ve üzeri yüksek kol fındık kuşağında yer alan köylerdeki fındık bahçelerinde genel olarak yüksek sıcaklık etkileri görülmemektedir. İlçenin sahil kollarında bulunan 18 köy ve 14 mahallede yüzde 12, orta kollarda bulunan 29 köyde yüzde 18, yüksek kollarda bulunan 26 köyde yüzde 5 oranında yanık tespit edilmiştir."

Öner, yanıkların bakımı yapılmayan bahçelerde meydana geldiğine dikkati çekerek, "Zararlar, lokal alanlarda yer alan toprak derinliği az, Kumlu toprak yapısına sahip ve güney cepheye bakan fındık bahçeleri ile bakım işlemlerinin teknik talimatlar doğrultusunda yapılmadığı bakımsız bahçelerde meydana gelmiştir" dedi. - Giresun
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Görele'de Fındığın Yüzde 35'i Sıcak Havadan Zarar Gördü
Link: Görele'de Fındığın Yüzde 35'i Sıcak Havadan Zarar Gördü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız