Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
 
 Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu,
 Yurtdışı Tanıtım Faaliyetlerine Kuzey Irak’la Devam Ediyor
 

 
İhracattaki başarı grafiğini her geçen yıl yükselten ve dünyanın 55 ülkesinde tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirecek olan Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu, yurtdışı tanıtımlarına Ramazan boyunca Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği etkinliklerle devam ediyor.  
 
Türkiye’nin ihracat sektöründe önemli bir yere sahip olan kanatlı sektörü, beyaz et ve yumurta ihracatında dünya devleriyle yarışıyor. Dünyanın 55 ülkesine ihracat yapan sektörün yeni pazarları hedefleyen KTG (Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu), bunun için de bir dizi tanıtım faaliyeti gerçekleştiriyor. Bunun ilk adımını ihracatın en fazla yapıldığı Ortadoğu ülkelerinden Kuzey Irak’ta başlatan KTG, Erbil’de beyaz et ve yumurtanın besin değerleri ile sağlıklı beslenmenin öneminin anlatıldığı tanıtım çalışmaları gerçekleştirdi. Erbil’in en büyük üç alışveriş merkezinde Ramazan süresince KTG logolu Tavuk ve yumurta maskotları büyük küçük herkesle fotoğraf çektirdi. Ziyaretçilere beyaz et ve yumurta ile hazırlanan Türk yemekleri tariflerinin yer aldığı kitapçıklar dağıtıldı.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN YUMURTA VE BEYAZ ET

Bölgenin en çok izlenen iki kanalına konuk olan KTG Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aydemir, Türkiye’nin sektördeki başarısından da söz etti. Türkiye’de Avrupa standartlarının üzerinde bir üretim yapıldığını belirten Aydemir, “Türkiye’nin diğer ülkelere göre sektördeki ayrıcalığı, çok yeni ve gelişmiş teknolojiyle üretim yapan tesisleri sahip olmasıdır. Türk Kanatlı sektörü dünyada beyaz ette 10. ve yumurta ihracatında 2. sırada yer almaktadır. Sektör dünyada 39 milyar dolarlık bir pazara sahip ve Türkiye bunun 1 milyar dolarlık kısmını karşılıyor. 2013 yılı için ihracat hedefimizi 1,2 milyar dolar olarak koyduk.” dedi.

Katıldığı bir yemek programında beyaz et ve yumurtanın çocukların sağlıklı büyümesindeki rolüne de değinen Aydemir, “Piliç eti ve yumurta hem sağlıklı, hem de çok zengin birer protein kaynağı. 7’den 70’e herkesin hayvansal protein ihtiyacını da en ekonomik şekilde karşılayabileceği gıdalar. Biliyorsunuz, yumurta anne sütünden sonra en kaliteli proteini içeriyor. Beyaz et de besleyici ve az yağ içermesi bakımından önemli.” dedi.

Dünyada 63.5 milyon ton yumurta üretimi yapıldığını, ilk sırada Çin, ikinci sırada ABD yer alırken Türkiye’nin dünya yumurta üretiminde 10. sırada ihracatında ise 2. Sırada olduğunu belirten Aydemir, “Dünya yumurta ihtiyacının % 1.16’sını Türkiye karşılıyor. 2012’de 350 milyon dolar olan ihracatımızı ise önümüzdeki yıl 500 milyon dolara çıkarmayı hedefledik. Ancak Avrupa ve Amerika’ya göre günlük kişi başına düşen yumurta tüketimimiz hala düşük. Sağlıklı nesiller için yumurta tüketimini artırmamız gerçekten önem taşıyor.” dedi. 
 
                            
                 

Ekleme Tarihi
15.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu, Yurtdışı Tanıtım Faaliyetlerine Kuzey Irak’la Devam Ediyor
Link: Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu, Yurtdışı Tanıtım Faaliyetlerine Kuzey Irak’la Devam Ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız