Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk üzümleri 


Soygür: 'Türk Üzümleri Sağlıklı Ve Çok Güzeldir'

ANKARA (İHA) - Alaşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soygür, “Thripisin Türkiye'nin her yerinde, dünyanın her yerinde, tarım alanının olduğu her yerde thripisin vardır. Yalnızca bu bir abartıdır, korkmaya, endişeye gerek yoktur. Türk üzümleri sağlıklı ve çok güzeldir. Tarım Bakanlığı konuyla ilgili çalışma yapmaktadır" dedi.
 
Alaşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soygür Rusya'da ithal edilen Türk üzümü ile ilgili iddialara cevap verdi.
Soygür, Rusya'da Türk üzümünde ortaya çıkan batı çiçek thripsi ile ilgili olarak, Rus Tarım Bakanlığı'ndan geri gönderilen bir ürün olmadığına işaret ederek, gazetede çıkan yazının Rus Tarım Bakanlığı'nın bir bülteninden alınan bir yazı olduğunu kaydetti.

49 ton üzümün geri dönmediğini söyleyen Soygür, "Bu üzüm bizim Avrupa'da ve ülkemizde batı thripsi denilen şey insan sağlığına zararlı değildir. Üzüm hakkında spekülasyon yapan insanın ülkenin gelirini, çiftçisini düşünmesi lazım. Sanki bu konu hakkında felaket tellallığı yapılıyor. Tarım Bakanlığı’nı da ziyaret ettim. Kendilerine geri bildirim olmadığını söylediler" ifadelerini kullandı.
 
Thripisin zararlı olduğu şeklinde haber yapan gazeteyi de eleştiren Soygür, "Rusya Federasyonu çok soğuk bir ülkedir, çok az bir tarım alanı vardır. Bu thripisin ülkeye yayılmasından korkmaktadır. Thripisin Türkiye'nin her yerinde, dünyanın her yerinde, tarım alanının olduğu her yerde thripisin vardır. Yalnızca bu bir abartıdır, korkmaya, endişeye gerek yoktur. TÜRK üzümleri sağlıklıdır ve çok güzeldir. Tarım Bakanlığı konuyla ilgili çalışma yapmaktadır" dedi.
 
Türkiye'nin sadece Rusya Federasyonu'na üzüm ihracatı yapılmadığına dikkat çeken Soygür, sezonum üzüm ihracatının büyük bir kısmının Rusya Federasyonu'na yapıldığını açıkladı.
 
Üzümde thripsi olmasının daha sağlıklı, üzümün kimyasaldan uzak olduğunun işareti olduğunu belirten Soygür, "Thripis bir sinekten daha zararsızdır. İnsan sağlığı açısından bir zararı yoktur. Bazı arkadaşlar haber yapmak için haber yapmıştır. Üzüm üreticisinde biraz sıkıntı yaratabilir"
 
Soygür üzüm üreticisi ve tüketicisine seslenerek, "Bırakın Rusya'yı bizim üreticimiz, tüketicimiz rahat olsun. Böyle bir sıkıntı görülmemektedir" diye konuştu.
 
Türkiye'm yeteri kadar üzüm üretildiğini aktaran Soygür, "Üzüm üreticileri inşallah hak ettikleri değeri alırlar. Şu an üzüm fiyatları bin ila bin 300 arası seyrediyor. Kuru üzüm fiyatları da inşallah iyi olur" şeklinde konuştu. 
 

Ekleme Tarihi
16.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Soygür: 'Türk Üzümleri Sağlıklı Ve Çok Güzeldir'
Link: Soygür: 'Türk Üzümleri Sağlıklı Ve Çok Güzeldir'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız