Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Üzümün Başkenti Sarıgöl’de Hasat Başladı

MANİSA (İHA) - Sarıgöl Ovası’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık üzümlerin hasadına başlandı.
 
Sarıgöl ve çevresindeki üzüm bağlarından hasat yapılan Sultaniye üzümleri ihracatçı tüccarlar tarafından başta Rusya Olmak üzere, Avrupa ve Arap ülkelerine ihracatı yapıldığı gibi yurt içersinde tüm illere de sevkiyatının yapılmaya başlandığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası başkanı Ali İhsan Ülgen; "2013 yılının çekirdeksiz sultaniye üzümlerinin hasadına başlandı. Bu yıl üzüm rekoltemiz, yağmur ve dolu nedeniyle az olmuştur. Buna rağmen kalitesi çok güzel. Böyle bir durum 20 yılda bir gelir. Üzüm sezonumuz hayırlısı ile yaş olarak kilosu 1.10-1.30TL arasında başladı. Fiyatlar çok güzel. Buradan seslenmek istiyorum. Sarıgöl Sultaniye üzümlerinde kalıntı yoktur. Biz ziraat odası olarak takip etmekteyiz. Ayrıca üzüm üreticilerimiz tarım ilaçları atma konusunda hassas davranmaktadır.’’ dedi.
 
Sarıgöl Ovası’nda yeni ürün üzüm hasadının başlamasıyla birlikte, ovada işçiler, üreticiler ve tüccarlar ilçe ve köylerine canlılık getirdiğini dile getiren Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl’de 84 bin dekarlık alanda sultaniye üzüm yetiştirilmektedir. Bu yıl bağlarımızda 140 bin ton yaş üzüm rekoltesi beklemekteyiz. Oysa 2012 yılında 240 bin ton yaş üzüm elde etmiştik. Üzümlerimizin yüzde 65’i yaş olarak ihraç olmaktadır. Geriye kalan yüzde 35’i de kurutmalık ve sumalık olarak değer kazanmaktadır.’’ dedi. Ülgen, üzüm sezonunun açılması nedeniyle üzüm üreticilerini bir kez daha uyararak, "Üzüm sezonu başladı. Mağdur olmamak için peşin satın ya da güven veren firmalara üzümlerini satsınlar. Ayrıca, bu yıl rekoltemiz az olması üzümlerin daha iyi fiyatla satılacağına işarettir. Şimdiden yaş üzümün fiyatı 1.10-1.230TL satılıyor. Üzüm sezonumuz Kasım ayına kadar devam etmektedir.’’ dedi.
 
Sarıgöl Ovası’nda üzüm sezonunun açılmasıyla birlikte üzüm işçi ücretleri de işçiler arasında sevinçle karşılandı. Sarıgöl’de sabah saat 05.00 sıralarında başlayan üzüm hasadı saat 13.00 ila 14.00 arasına kadar devam etmekte olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Ülgen, "Dayıbaşı her işçi için 3 TL almakta, kesim yapan işçilerimiz 30 TL, sele çeken işçi 50 TL, yükleme yapan işçimizde 65 TL yevmiye almaktadır.’’ dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
16.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Üzümün Başkenti Sarıgöl’de Hasat Başladı
Link: Üzümün Başkenti Sarıgöl’de Hasat Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız