Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Şıktaşlı, Mevsimlik Domates Kurutma İşçilerinin Sorunlarını Dinledi

MANİSA (İHA) - 2014 yerel seçimleri öncesi merkez, ilçe, belde ve köylerde çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Orkun Şıktaşlı, bu kez de binlerce kilometre uzaktan Manisa’ya gelen mevsimlik işçilerin dertlerine tercüman oldu.


Halitpaşa Beldesi’nde mevsimlik domates kurutma işçilerini çalışma sahalarında ziyaret eden Şıktaşlı, işçilerin sıkıntılarını dinledi. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Dilekli Köyü’nden Manisa’ya gelen mevsimlik işçiler adına konuşan Mustafa Çekli, Süleyman Kankılıç ve Melek Çekli ile sohbet eden Şıktaşlı, mevsimlik işçilerin Manisa’da ki yerel yöneticilerden taleplerini sordu. Tarım alanlarında mevsimlik işçilerin çalışma koşullarının yeterince sağlıklı olmadığını ifade eden Mustafa Çekli, “İzmir’de mevsimlik işçiler için tarım alanlarına seyyar duş ve tuvaletler getiriliyor. Ancak Manisa’da böyle bir şey yok. Zor şartlarda ekmek parası için mücadele veriyoruz. 45 derece sıcağın altında çoğu zaman sağlıksız koşullarda çalışıyoruz. Seyyar çadırlarda konaklıyoruz. İsteğimiz Manisa’da ki yöneticilerimizin mevsimlik işçilerin sesine kulak vermesi. Seyyar tuvalet ve duş istiyoruz” diye konuştu.

Mevsimlik işçilerin taleplerini dinleyen Şıktaşlı ise, “Öncelikle binlerce kilometre uzaklıktan Manisa’ya gelerek verdiğiniz hayat mücadelesi takdir edilmeli. İyi ve sağlıklı koşullarda çalışmanızı istiyoruz. Sonuçta burada hem para kazanıyorsunuz aynı zamanda da Manisa ekonomisine katma değer sağlıyorsunuz. Çalışma koşulları yönünde duyduğunuz rahatsızlığın kısa sürede giderilmesini temenni ediyorum ” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
16.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Şıktaşlı, Mevsimlik Domates Kurutma İşçilerinin Sorunlarını Dinledi
Link: Şıktaşlı, Mevsimlik Domates Kurutma İşçilerinin Sorunlarını Dinledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız