Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sunar Gıda, Adana'nın gururu oldu

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl düzenli olarak açıkladığı ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ raporunda, Türkiye mısır yağı ihracatının üçte birini tek başına gerçekleştiren Sunar Yağları, Adana’nın lider yağ markası olarak dikkat çekti. Sunar Yağlarını üreten Elita Gıda İSO 500 sıralamasında 213. olmasının yanı sıra listeye Adana’dan girebilen tek yağ üreticisi olmanın gururunu yaşadı. Elita Gıda listede geçen yıla oranla 10 basamak yükseldi.


Türkiye'nin tarladan sofraya mısır yağı üretebilen tek entegre tesisine sahip olmasının yanı sıra pastacılık, endüstriyel ve catering alanlarında ev dışı tüketime yönelik ürünleri ile de profesyonellerin beğenisini kazanan Elita Gıda; Sunar ve Sunar Profesyonel markaları ile yağ pazarındaki öncülüğünü devler liginde taşımanın haklı gururunu yaşadı ve Adana’ya yaşattı.

Tarıma dayalı sanayi yatırımları, Çukurova Bölgesi’nde ayçiçeği, mısır ve soya ekimi yaygınlaştırmaya yönelik başarılı çalışmaları ve arkası sıra çıkardığı kaliteli ürünleri ile tanınan Sunar Grup, yaklaşık 40 yıldır Türkiye ve Çukurova çiftçisinin yanında. Sunar Grup’un 80’li yıllarda yatırım yaptığı mısır, bugün Adana’nın en önemli zirai faaliyeti haline gelmiş durumda. Türkiye’de üretilen toplam mısırın yüzde 45’ini tek başına karşılayan Çukurova bölgesi tarımı ve ekonomisi için Sunar Grup oldukça önemli bir yere sahip.

İSO listesine Adana’dan tek yağ firması olarak giren Elita Gıda, listeye giren 12 firmanın içindeki tek gıda firması olarak da dikkat çekiyor. Bunun en önemli nedeninin büyüme ve ihracat odaklı üretim olduğunun altını çizen Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çomu, "Altı yılda hızla yayıldık. 4 kıtada 75 ülkeye yağ ihraç ediyoruz. Bu ülkelerin Türk ürünlerine çok kıymet verdiklerini görüyoruz. Bunda kaliteli üretimin çok etkisi var. İhracatta daha da büyüyeceğiz.” diyor.
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
16.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sunar Gıda, Adana'nın gururu oldu
Link: Sunar Gıda, Adana'nın gururu oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız