Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Yılın ilk pamuğu 3.5 liraya satıldı, çiftçi altınla ödüllendirildi

Şanlıurfa'da yılın ilk pamuğu geçen yıla göre bir lira değer kazanarak 3,5 liraya satıldı. İlk olarak pamuğu satılan İbrahim Ovalı adlı çiftçi altın ile ödüllendirildi. Pamuğun yüzde 41'ini üreterek üretim rekorunu elinde bulunduran Şanlıurfalı çiftcilerin yüzü bu yıl gülecek.

Şanlıurfa Merkez Kepirli köyünden yılın ilk pamuğunu üreten İbrahim Ovalı, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan ve Meclis Üyesi Cemal Yıldız tarafından altın ile ödüllendirildi.

Burada bir konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, pamuğun Türkiye açısından çok önemli ve stratejik bir ürün olduğunu söyledi. Şanlıurfa’nın da Türkiye pamuğunun yüzde 41’lik bir bölümünü karşıladığını aktaran Kaya, Şanlıurfa pamuğunun kalite bakımından Ege pamuğuyla eşdeğer olduğunu belirtti. Kirlilikten dolayı pamuk kalitesinin düştüğünü ifade eden Kaya, “Şanlıurfa pamuğunda kaliteyi ön plana çıkarmak istiyoruz. Pamuktaki tek sorunumuz kirlilik, kanunen yasak olmasına rağmen çiftçimiz hala naylon çuvallarda pamuk topluyor. Bu da pamuğumuzun kalitesini düşürüyor.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kepirli köyünden yılın ilk pamuğunu üreten İbrahim Ovalı, 3,5 (3 lira 50 kuruş) TL’den, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı ve Baraj Pamuk Sahibi Halil Alkan’a sattı. İbrahim Ovalı isimli çiftçi Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan ve Meclis Üyesi Cemal Yıldız tarafından altın ile ödüllendirildi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
16.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yılın ilk pamuğu 3.5 liraya satıldı, çiftçi altınla ödüllendirildi
Link: Yılın ilk pamuğu 3.5 liraya satıldı, çiftçi altınla ödüllendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız