Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
biçer 


Çiftçiler, 3 bin 58 makine ekipmanı için hibe başvurusu yaptı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Demir, 2013 yılı 9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında Samsun’da 3 bin 58 adet makine ekipman desteği hibe başvurusu yapıldığını açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucu Samsun’a 3 milyon 50 bin 969 TL ödenek tahsis edildiğini belirten Demir, 664 yatırımcının hibe desteği ödemesine hak kazandığını kaydetti.

2013 yılı 37 sayılı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğiyle ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Demir, "22. maddesinde belirtilen 'İl proje yürütme birimi, ilinin tarımsal ürün potansiyeli ile makine ve ekipman kullanma ihtiyacı doğrultusunda hangi makine gruplarına hibe desteği vereceğine karar verir. Hibe desteği verilecek gruplar içerisinde yatırımcıların sıralanması başvuru değerlendirme kriterlerine göre yapılır.' hükmü çerçevesinde İl Müdürlüğümüzce çalışma yapılmış ve uygun başvurular listesi teşkil edilmiştir. 23. maddesinde yer alan 'Onaylanan yatırımcı listeleri on gün süresince il müdürlüğü internet sitesinde, il ve ilçe duyuru panolarında yayımlanır. Listedeki yatırımcılara ayrıca yazılı tebligat yapılmaz.' hükmü uyarınca bu duyuru ve ekindeki liste tebligat niteliği taşımaktadır." dedi.

Destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç, haksız yere yararlandığı tespit edilen yatırımcı ve yüklenicilerin il müdürlüklerinin internet sitelerinde ilan edildiğini ifade eden Demir, "Ayni katkıya itirazı olanlara 10 günlük ilan süresince, azami teknik özellikleri aynı kalmak şartı ile ve başvurudaki fiyattan veya altındaki fiyattan alınmak üzere marka ve model değiştirme hakkı verilir. Bu hüküm çerçevesinde azami teknik özellikleri aynı kalmak şartı değişiklik talep eden yatırımcılar ve makine ekipman almaktan vazgeçen yatırımcıların 22 Ağustos Perşembe günü mesai bitimine kadar il veya ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri önemle duyurulur. Hibe sözleşmesi imzaladıktan sonra makine ekipman alımından vazgeçen yatırımcılar 2 yıl başka makine ekipmana başvuru yapamayacaklardır. Makine değişiklik talepleri sonuçları ve makine almaktan vazgeçenler yerine yedeklerden programa yatırımcı alınarak nihai faydalanıcı listeleri ilan edilecektir." ifadelerini kullandı.
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
16.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçiler, 3 bin 58 makine ekipmanı için hibe başvurusu yaptı
Link: Çiftçiler, 3 bin 58 makine ekipmanı için hibe başvurusu yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız