Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Lisanslı Depoya İlk Teslimat Ordu'dan

ORDU (İHA) - Ondu’nun Ünye ilçesinde 2 yıldır faaliyet gösteren Lisanslı Depo, sezonun ilk fındığını teslim aldı. Lisanslı Depo’ya Ordu’dan gelerek fındık teslim eden Fahri Deveci, daha güvenli olduğu için fındığını lisanlı depoya teslim ettiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Ordu İl Özel İdaresi’nin ortaklığıyla kurulan ve fındıkta Türkiye’nin ilk lisanslı depoculuk şirketi olan Lisanslı Depoculuk A.Ş. (LİDAŞ), yeni sezon fındık alımına başladı. Fındıkta hem güvenli depolama, hem de fiyat istikrarının sağlanmasına yardımcı olması amacıyla ilk kez Ünye’de ardından da Düzce’de kurulan ve geçtiğimiz yıl fındığın pazara inmesinden sonra açıldığı için fındık üreticilerinin yeterince ilgi göstermediği Lisanslı Depo, sezonun ilk ürününü teslim aldı. Ordu merkez Kovancı köyünden Ünye’deki depoya gelen fındık üreticisi Fahri Deveci’nin bin 535 kg fındığını teslim alan LİDAŞ, fındık üreticisine teslim ettiği ürün karşılığında ürün senedi düzenledi.

25 bin ton kapasiteli olan Ünye’deki lisanlı deponun sezonun ilk ürününü teslim aldığını ve fındık üreticilerinin bu sezon lisanlı depoya ilgi göstermesini beklediklerini belirten LİDAŞ Ünye Müdürü Şenol Köksal, “Lisanlı Depoculuk A.Ş., 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu ile tarım ürünlerinin; ticaretini kolaylaştırmak ve geliştirmek, depolanması için yaygın bir sistem oluşturmak, kalitesinin yetkili sınıflandırıcılar tarafından belirlenmesini sağlamak, finansmanını, satışını ve teslimini sağlayan ürün senedi çıkartmak, kalitesini korumak ve emniyetini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Lisanslı depoya ürün teslim edenlere, zirai stopaj, Gelir ve Kurumlar Vergisi ile KDV muafiyeti vardır. Bu ve benzeri avantajlarını sezon başlamadan önce yoğun bir çalışma yaparak fındık üreticilerine ulaşıp anlatmaya ve lisanlı depoyu tanıtmaya çalıştık. Bu çalışmanın sonucunda ise fındığın kurutulup yavaş yavaş pazara inmeye başladığı bu günlerde Lisanslı Depoculuk A.Ş. olarak ilk ürünümüzü de teslim aldık. Lisanslı Depo’ya ilk ürünün Ordu’dan getirilip teslim edilmesi bizim için çok daha anlamlı oldu. Bu sezon üreticilerin ürünlerine ve emeklerine sahip çıkmak adına lisanlı depoya ilgi göstereceklerini ve fındığını hemen satmayıp bir süre bekletecek olanların ürünlerini lisanlı depoya teslim etmelerini bekliyoruz” dedi.

Lisanlı Depo’da oluşabilecek yoğunluğa karşı gerekli tedbirlerin de alındığını belirten LİDAŞ Müdürü Şenol Köksal, yoğunluk durumunda hem mesai saatlerinin uzatılabileceğini hem de personel takviyesi yapılabileceğini belirtti.
 
 

Ekleme Tarihi
17.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Lisanslı Depoya İlk Teslimat Ordu'dan
Link: Lisanslı Depoya İlk Teslimat Ordu'dan




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız