Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçiler, Tarla Okulu Projesi ile bilgileniyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hayata geçirdiği Tarla Okulu Projesi kapsamında köy köy dolaşarak çiftçilere uygulamalı eğitim veriyor.

Tarla Okulu Projesi'nin ilk olarak Manavgat'ın Çardak köyünde hayata geçiren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri, çiftçilere iyi tarım uygulaması kapsamında sağlıklı ve nitelikli ürün yetiştirmede A'dan Z'ye bilgilendirme yapıyor.

Proje kapsamında çiftçiler, toprağa tohum atımı, serada sebze fidelerini doğru dikme, çapalama, sağlıklı ilaçlama, meyvelerini doğru ve sağlıklı budama, gübreleme, aşılama ve meyve toplamayı yerinde uygulamalı gösteriliyor.

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, Tarla Okulu Projesi ile Manavgat'ın 78 köyünde nitelikli ve sağlıklı tarım uygulamasını yerinde göstererek bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Tarla Okulu ile yanlış kulaktan duyma, yanlış bilme ve yanlış tarım uygulamalarının önüne geçtiklerini belirten Tuncel, bununda aynı zamanda enerji, emek ve zaman israfının önüne geçtiklerini kaydetti. Manavgat'ın iklim, coğrafi ve toprak yapısı bakımında kaliteli ve nitelikli tarım ürünleri yetiştirmeye elverişli olduğunu belirten Tuncel, "Proje kapsamında çiftçilere, toprağa tohum atımı, serada sebze fidelerini doğru dikme, doğru çapalama, sağlıklı ilaçlama, meyvelerini doğru ve sağlıklı budama, meyve aşılama, toprak yapısına göre meyve ve sebze yetiştirme, hasat sonrası meyve toplamayı yerinde görterdiklerini böylece muhtemel hataların önüne geçiyoruz. Manavgat zengin toprak yapısı ile zeytinden, üzüme, üzümde nara, nardan portakala, portakaldan limona, limonda susama her türlü sebze ve meyve yetişiyor. Tarla Okulu ile kaliteli ve nitelikli tarım uygulamasını yerinde gösteriyoruz." diye konuştu.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, turizm şehrinin turizm zenginliğini destekleyen en önemli unsurunun iyi tarım uygulamasına bağlı örtüaltı tarımın yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti. Manavgat'ta örtüaltı meyve ve sebze üretimin oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu belirten Boztaş, bunun yüzde 10 seviyesine çıkarılması halinde turizm şehrinde turizm gelirlerinden yıllık elde edilen 3,5 milyarlık gelirin örtüaltı tarımdan da elde edilebileceğini söyledi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
18.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçiler, Tarla Okulu Projesi ile bilgileniyor
Link: Çiftçiler, Tarla Okulu Projesi ile bilgileniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız