Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Senoz Vadisine 10 Bin Kırmızı Benekli Alabalık Bırakıldı

RİZE (İHA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Suriye ve Mısır’da olup bitenlere üzüldüklerini söyledi.


Hayati Yazıcı, katıldığı bir programda Mısır ve Suriye’de yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada bir örnek vererek, “Kedi her yerde kedi, kuş her yerde kuştur. Yeri geldiğinde insan haklarına öncülük yapanlar Mısır’da Suriye’de yaşananları nasıl görmezden geliyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Rize’de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından Senoz Vadisi’nde 10 bin kırmızı benekli alabalık bırakıldı. Çayeli ilçesine bağlı Çataldere köyünde yapılan programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, Doğan Koruma Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Rize Valisi Nurullah Çakır ve davetliler katıldı.
 
Gazetecilerin Mısır’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirmesini istemesi üzerine Bakan Hayati Yazıcı, "Suriye ve Mısır’da olup bitenler insanlık değerlerini yok sayan görüntüler ve manzaralar bundan üzüntü duyuyoruz" diye konuştu. Komşu ülkelerdeki halkların bu şekilde insanlık dışı durumlara maruz kalmasına üzüldüklerini anlatan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir taraftan da insanlık değerleri var. Hak var adalet var. Demokratik ve insan hakları var. Bu hakların coğrafya itibari ile değişken olduğunu görmek bizi ayrıca üzüyor. Adalet, hakkaniyet, insan hakları doğal haklar ve demokratik haklar bunlar evrenseldir. Bunlar coğrafyaya göre değişmez. Adama göre zamana göre değişmez. Bunlar ne ise odur. Tabiri caizse kedi her yerde kedi, kuş her yerde kuştur. Dolayısıyla bu haklar her yerde insanlığın üzerinde hassasiyet göstermesi gereken haklardır. Yeri geldiğinde bu haklara öncülük yapanlar hatta bunlar bizim değerlerimizdir diyenler Mısır’da Suriye’de bu hakların yok sayıldığı, ve alabildiğince çiğnendiği eylem sürecinde bu hakların hiç akıllarına gelmemiş olması üzüntümüzün ayrı bir kaynağıdır. Umuyor ve diliyorum ki insanlık tarihi olup bitenlerden bir ders çıkarır ve zulümler daha fazla sürmez.”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından il genelinde tatlı sularda benekli pullu alabalık yetiştiriciliği yapıldığını ifade eden Bakan Yazıcı; şunları söyledi: “Proje kapsamında 2005 yılından bu yana başlattığımız çalışma ile ilgili bir uygulamayı gerçekleştirdik. Bu çalışma kapsamında 2013 yılında üç milyonu aşkın yavru balık yetiştirilmiş ve sulara bırakılmıştır. Bu gün bu vadide 10 bin yetiştirilmiş balığı suya bıraktık. Bu çalışma özgün bir çalışmadır. Hangi derede hangi balığın yetişeceği, o derede alınan anaçların üretimiyle elde edilen yavrularla gerçekleştiriliyor. Farklı bir dereden alınan anaçların farklı bir dereye bırakılması beklenen sonucu elde edilmesine yetmiyor. Bu olayın bir boyutudur. Diğer boyutu tarım faaliyetleri ülkelerin ekonomik faaliyetlerinde önemli. İnsanlık giderek organik ürünlere doğru yöneliyor. Bölgemiz organik bal üretimi ve organik çay tarımında da önemi artmaktadır. Bu doğrultuda bu çalışmalara imkanlarımız doğrultusunda desteklerimiz devam ediyor.” 
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Senoz Vadisine 10 Bin Kırmızı Benekli Alabalık Bırakıldı
Link: Senoz Vadisine 10 Bin Kırmızı Benekli Alabalık Bırakıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız