Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
hibe 


Dalaman’da 2013 Yılında Kkydp’da Makine Ekipmanı Alacaklar Belli Oldu

MUĞLA (İHA) - Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde 2013 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programları (KKYDP) kapsamında Makine ve Ekipman almaya hak kazanan yatırımcılar belli oldu.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman almaya hak kazanan yatırımcılar hakkında bilgi veren Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Makine-Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Kapsamında yatırımcılar tarafından yapılan 51 hibe başvurusunun, İl Proje Yürütme Birimi tarafından değerlendirilerek sonuca varıldığını belirtti. Değerlendirme sonucunda 24 yatırımcının hibe almaya hak kazandığını vurgulayan Akdeniz, hibe değerlendirme sonuçlarının 22 Ağustos tarihine kadar ilan edilmek üzere 10 gün süre ile askıda kalacağını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz, “Makine ve ekipman almaya hak kazanan yatırımcılardan, ayni katkıya itirazı olanlar azami teknik özellikleri aynı kalmak şartıyla ve başvurudaki fiyattan veya altındaki fiyattan alınmak üzere marka ve model değiştirme hakkı verilecektir. Değerlendirme kriterlerindeki puanlamayı etkilememek kaydı ile yeni satın alacağı makine ve ekipmana ait teknik özellikleri içeren proforma fatura 20 Ağustos 2013 Salı günü mesai bitimine kadar İlçe Müdürlüğümüze teslim edilecektir. Kesinleşen son liste 22 Ağustos 2013 tarihinde ilan edilecektir” dedi.

Hibe almaya hak kazanan yatırımcıların 26 Ağustos tarihinde başlayarak 02 Eylül Pazartesi günü mesai bitimine kadar hibe sözleşmesi imzalanacağını belirten Akdeniz, “Hibe sözleşmesi imzaladıktan sonra makine ekipman almaktan vazgeçen ve satın alma işlemlerini gerçekleştirmeyen yatırımcılar iki yıl süre ile hibe desteğinden faydalanamazlar. Hibe sözleşmesi imzalanırken bu husus dikkate alınması önemlidir” şeklinde konuştu.

Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan projelerin toplam tutarının 93 bin 268,5 TL olduğunu ifade eden Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanan yatırımcıların 1 adet arıcılık makine ve ekipmanı, 4 adet süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 4 adet el traktörü ve ekipmanları, 8 adet pülverizatör, 3 adet toprak frezesi, 1 adet silaj makinesi, 2 adet sıra arası çapa makinesi ve 1 adet diskli tırmık alacaklarını dile getirdi.
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dalaman’da 2013 Yılında Kkydp’da Makine Ekipmanı Alacaklar Belli Oldu
Link: Dalaman’da 2013 Yılında Kkydp’da Makine Ekipmanı Alacaklar Belli Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız