Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Eydağ Barajı K.Menderes Havzası'nın Yüzünü Güldürecek

İZMİR (İHA) - İzmir'in doğusunda yer alan verimli Küçük Menderes Ovası’nın yarım asırlık hayali Beydağ Sulaması’nda ilk etap tamamlanırken, baraj suyu kanallar vasıtasıyla Kaymakçı yakınlarındaki Eselli mevkiine kadar ulaştı.

1000 hektarlık arazinin sudan faydalanacağı ilk etap için sulama kanallarına baraj suyu verildi. Bir yandan Küçük Menderes nehir yatağına su salınarak nehir çevresindeki arazilerin sudan yararlanması amaçlanırken, bir yandan sulama kanallarına baraj suyu verilerek nehir yatağına uzak arazilere de su ulaştırıldı.

Şu an için denetimi DSİ ve yüklenici firmada olan kanallardan vatandaşlar ücretsiz şekilde yararlanıyor. Belirlenen noktalardaki bacalara boru uzatan üreticiler arazilerini baraj suyuyla suluyorlar. Sağ sahilde Eselli Mevkii, sol sahilde ise Emirli Köyü'ne kadar olan bölgede baraj suyu arazilere ulaştı.

Küçük Menderes Sulama Birliği olarak oluşabilecek aksaklıklara karşı ekiplerini sahada tuttuklarını ifade eden Birlik Başkanı Özay Kaptan, “Bayram öncesi Eselli Mevkii’ne su verilemiyordu. Ana borudaki arızanın yol açtığı bu gecikme, onarım çalışmalarının ardından son buldu. Şimdi Kaymakçı Beldesi yakınlarına kadar baraj suyu ulaşmış durumda. Sol sahilde de Emirli Köyü dahil olmak üzere su verilmeye devam ediyor. Şu an ücretsiz olarak faydalanılıyor. Üreticilerimiz baraj suyunun avantajlarını ve rahatlığını yaşıyorlar." dedi.

Sulama tesislerinin birliğe devrolmasının ardından sulamadan birliğe kayıtlı üreticilerin de faydalanacağını ifade eden Kaptan, "Bu nedenle üreticilerimizin birliğimize kayıt olmaları gerekiyor. Birliğimize kayıt olan üreticilerimiz baraj suyundan cazip koşullarda, eşit şekilde yararlanacaklar. Sulama Birliği olarak şu an sadece hatlarla ve bacalarla ilgili yaşanan sıkıntılarda vatandaşlarımıza yardımcı oluyor, aksaklıkları yüklenici firma ve DSİ’ye bildiriyoruz” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
20.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Eydağ Barajı K.Menderes Havzası'nın Yüzünü Güldürecek
Link: Eydağ Barajı K.Menderes Havzası'nın Yüzünü Güldürecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız