Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Amerikan Beyaz Kelebeği Mücadele Zamanı

SAMSUN (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, fındık dallarında "Amerikan beyaz kelebeği" görüldüğünü belirterek üreticileri uyardı.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Demir yaptığı açıklamada, “İlimizde fındık bahçelerinin ana zararlılarından biri olan Amerikan beyaz kelebeği önemli ölçüde verim düşüklüğüne neden olmaktadır. Fındık bahçelerinde yapılan kontrollerde Amerikan beyaz kelebeği mücadele zamanının geldiği belirlenmiştir” dedi.

Yapılan arazi çalışmalarında Amerikan beyaz kelebeği 2. nesil larva çıkışlarının görüldüğü, ağlarını oluşturmaya başladığını belirten İsmail Demir, “Yumurta paketi bulunan yaprakların ve ağla örülmüş larva keselerinin henüz dağılmadan budama makası ile kesilerek toplanmaları ve imha edilmeleri gerekmektedir. Zararlı, fındık bahçelerinde bitki gelişimine verdikleri zararla ürün kaybına ve bir sonraki yılda ocakların zayıflamasına neden olarak verim düşüklüğüne sebep olmaktadır. Üreticilerimiz tarafından ‘tırtıl’ olarak tanınan larvalar fındıkta ve 200’den fazla bitkide yeşil aksamla beslenerek zarar yapabilmektedir” diye konuştu.

İl Müdür Vekili İsmail Demir, üreticilerin Amerikan beyaz kelebeği zararlısı ile ilgili bahçelerini kontrol etmelerini, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinden gerekli teknik tavsiyeleri almalarını ve mücadelesini zamanında yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 
 
 

Ekleme Tarihi
20.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Amerikan Beyaz Kelebeği Mücadele Zamanı
Link: Amerikan Beyaz Kelebeği Mücadele Zamanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız