Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
SATSO 


SATSO, yeni OSB için Ferizli’de tarıma elverişli olmayan arazi bakıyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), yeni bir organize sanayi bölgesi (OSB) için Ferizli ilçesinde tarıma elverişli olmayan arazi arıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve yönetim kurulu üyeleri, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ile birlikte Ferizli’de yeni OSB için incelemelerde bulundu. Tarım dışı dördüncü ve beşinci derece arazilerde inceleme yapan heyet, henüz net bir yer belirleyemedi.


Marmara’da ticari merkezlere en yakın OSB arazilerinin Sakarya’da olduğunu ifade eden Kösemusul, ’’İstanbul ve Kocaeli’nde yatırımcı için arazi bulmanın güçleşmesiyle Sakarya gündeme geliyor. Biz de talepler üzerine oda olarak hazırlıklarımızı hızlandırdık. SATSO Meclis Başkanımız Akgün Altuğ ve yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Ferizli’de incelemelerde bulunduk. Son on yılda ülke ekonomisinin hızla büyümesi ve özellikle İstanbul’un bir finans merkezine dönüştürülerek sanayisinin bir tarafta Trakya, diğer tarafta Kocaeli-Sakarya hattına kaydırılma çalışmaları çerçevesinde ilimizde bu manada hareketlilik yaşanıyor.” dedi.

Bölgenin lojistik öneminin; özelikle Karasu liman inşaatının tamamlanması ve yeni demiryolu, üçüncü boğaz köprüsü yol güzergahı üzerinde olması nedeniyle gittikçe arttığını vurgulayan Kösemusul, şunları kaydetti: “Ferizli’de baktığımız araziler hem yeni demiryolu hattı kenarında, hem limana yakın olacak. Ferizli’de yeni OSB alanı taleplere karşılık verecek nitelikte. Biz çevreye önem veren ve şehrimizi kirletmeyecek sanayinin OSB’lerde konuşlanmasını istiyoruz. Sanayileşmenin kıymetli tarım arazileri dışında gelişmesi için meclis başkanımız yönetim olarak özellikle hassaslık gösteriyoruz. Mevcut OSB’lerde hemen hemen yer kalmadı, talepler de arttı. Biz de Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve arazilerin bulunduğu Ferizli Belediyesi ile üzerimize düşen çalışmaları yapıyoruz.’’
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
21.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: SATSO, yeni OSB için Ferizli’de tarıma elverişli olmayan arazi bakıyor
Link: SATSO, yeni OSB için Ferizli’de tarıma elverişli olmayan arazi bakıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız