Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Nazilli Pamuk Araştırma, Afrikalı uzmanları eğitecek

Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Benin Cumhuriyeti ve Togo Cumhuriyeti’nden 14 pamuk uzmanına Nazilli’de eğitim veriyor. Pamukla ilgili alanlarda eğitilecek uzmanlar, Türkiye’deki pamukçuluğun geldiği son noktayı öğrenerek ülkelerinde uygulayacaklar. Dünya ülkelerine ihraç ettiği tek ürün pamuk olan Benin Cumhuriyeti’nden gelen uzmanlara, pamuk tarımı konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.

Türkiye İşbirliği ve Kalınma Ajansı (TİKA) ile Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği eğitim programı başladı. Benin Cumhuriyeti ile Togo Cumhuriyeti'nden gelen teknik elemanlara yönelik pamuk üretimi ve teknolojisinin geliştirilmesi konusundaki eğitim verilecek programda, Benin Cumhuriyeti'nden 9, Togo Cumhuriyeti'nden 5 pamuk uzmanı katılıyor. 10 gün sürecek olan eğitim Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu'nda verilecek.

Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürü Saadettin Öztürk, eğitim öncesi Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden iki görevlinin Benin’e giderek araştırma yaparak gerekli bilgileri topladıklarını belirtti. Öztürk, “Eğitime gelen uzmanlar pamukla ilgili tüm konularda eğitilecekler. Pamuğun ıslahı, yetiştirilmesi ve pamukta bio teknoloji pamuk hastalıkları ve zararlıları, lif ve tohum kalite eğitimi, tarım ekonomisi konularında eğitim verilecek. Bu ülkelerin tarımı bizim ülkemize göre geride. Bu ülkelerde pamuk ekimi olduğu için pamukçuluğun gelişmesi için bu çalışmalar yapılıyor.” dedi.
 
 
 
 (CİHAN) 

Ekleme Tarihi
21.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Nazilli Pamuk Araştırma, Afrikalı uzmanları eğitecek
Link: Nazilli Pamuk Araştırma, Afrikalı uzmanları eğitecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız