Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fındık 2 


Fiskobirlik 600 Bin Lira Değerinde Fındık Aldı

Genel Müdür Öğütken, "Fındık alım sezonun ilk 8 günlük döneminde üreticiden 600 bin lira değerinde fındık alımı gerçekleştirdik"


Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürü Salih Öğütken, fındık alım sezonun ilk 8 günlük döneminde üreticiden 600 bin lira değerinde fındık alımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğütken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik olarak fındık alımlarına doğu bölgesinde 12 Ağustos, batı bölgesinde de 19 Ağustos'ta başladıklarını hatırlattı.

Alım sezonunu gurbetçilerin dönüşlerine başlamaları nedeniyle erken açtıklarını vurgulayan Öğütken, "Ödemelerde bir sıkıntı duymuyoruz. Fındık alım sezonun ilk 8 günlük döneminde üreticiden 600 bin lira değerinde fındık alımı gerçekleştirdik. Gün içerisinde ödemelerini yaptık. Kaynak sorunumuz yok. Önümüzdeki süreçte üreticilerimizden yoğun olarak ürün teslimi için talep bekliyoruz" dedi.

-FİSKOBİRLİK piyasada olduğu için fiyatlar yüksek

Öğütken, FİKSOBİRLİK'in piyasaya erken girmesinin serbest piyasada fiyatların yüksek seviyede seyretmesini sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"FİSKOBİRLİK aktif olarak piyasada. Kaynağı hazır, her an gelen tüm fındığı alabilecek konumda. Üreticinin alternatifi olma özelliğini taşıyor. Üreticiyi serbest piyasanın insafına bırakmıyoruz. Üreticimizin artık eli daha güçlü ve tüccar ve manavlara,'Fındığımı iyi fiyata almazsan FİKSOBİRLİK'e teslim ederim' diyebiliyor. Tüccar ve manav da bu tehdidi görerek üreticinin fındığını yüksek fiyattan alıyor. 5,5 liradan sezonu açan serbest piyasa fiyatı, FiSKOBİRLİK'in de etkisiyle kısa zamanda 6 liranın üzerine çıktı. Bugün Giresun Kalite fındık fiyatı 6,30 kuruş. Eğer biz piyasaya girmeseydik bu fiyat maalesef 5,50-5,80 lira arasında seyredecekti. Bunu görüştüğümüz ihracatçılar da ifade ediyor."

-Daha güçlü bir birlik için üreticimizden destek bekliyoruz

FİSKOBİRLİK'in daha da güçlenmesi noktasında üreticilerden destek istediklerini vurgulayan Öğütken, "Artık FİSKOBİRLİK kendi üzerine düşeni yapmaya başladı. Piyasayı kontrol eder hale geldi. Dolayısıyla da üreticilerimiz de üzerine düşeni yapmalı ve daha fazla birliğe destek olmalı. 7 yıl aradan sonra FİSKOBİRLİK'İN ayağa kalkmasına el vermeli, destek olmalı. Hiç değilse fındığının bir kısmını birliğe teslim etmeli. FİSKOBİRLİK bu yıl ne kadar piyasada aktif olursa seneye daha güçlü bir birlik ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı. - Giresun
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Fiskobirlik 600 Bin Lira Değerinde Fındık Aldı
Link: Fiskobirlik 600 Bin Lira Değerinde Fındık Aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız