Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ayçiçeği Fiyatlarına Karşı Oturma Eylemi

EDİRNE (İHA) - Ayçiçeği üreticileri ve CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Erdal Akgün, ayçiçeği taban fiyatlarının açıklanmaması ve fiyatların düşük olmasına tepki göstererek, Edirne Ticaret Borsası'nda oturma eylemi yaptı.

Taban fiyatların açıklanmamasına tepki gösteren Akgün, tarım politikasını eleştirdi. Trakya’da, Edirne’de üreticilerin zor durumda olduğunu ileri süren Akgün, şunları kaydetti:


“Dünyanın neresinde görülmüş, sen bana dünyanın en pahalı mazotunu kullandıracaksın, dünyanın en pahalı gübresini kullandıracaksın, bu insanlar yok pahasına çıkardığı ayçiçeğini satacak? Biri bana çıksın bunun açıklamasını yapsın. Ben bu olayı burada protesto etmek için oturma eylemi yapıyorum. CHP Genel Başkan yardımcıları Faik Öztrak ve Haluk Koç, Gökhan Günaydın beni aramadığı sürece de bu eyleme devam edeceğim. Oturduğum yerden kalkmayacağım. Bu üreticiye sahip çıkmalı; başta ana muhalefet partisi CHP ve Milliyetçi Hareket Partisi. Çünkü iktidar çiftçiye sırtını dönmüştür, oturuyorum ve buradan da kalkmıyorum. Neredesin Trakya ziraat odaları başkanları, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı neredesin? Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı neredesin? Edirne Ziraat Odası Başkanı neredesin? Kırklareli Ziraat Odası Başkanı neredesin? Sizi bu millet seçti, sahip çıkın bu üreticilere, korkmayın AK Parti iktidarından, biz alınteriyle para kazanıyoruz. Fiyatlar böyle giderse topraklarımız satılacak, hiçbirimizde toprak kalmayacak, gelin birbirimize sahip çıkalım.”

Oturma eylemi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'a telefondan ulaşan Akgün, ayçiçeği piyasasında yaşanan sıkıntıları ileterek, oturma eylemi yaptığını söyledi. Akgün, Öztrak'ın Cuma günü basın toplantısı yapacağını, bugünde Haluk Koç’un çiftçinin durumuyla ilgili basın toplantısı yapacağını aktardı. Akgün, Öztrak'tan çiftçiye sahip çıkacakları sözünü aldıktan sonra, oturma eylemini bitirdi.
 
Genç üretici Kadir Yaman ise, ayçiçeği fiyatlarının geçen yıl bin 500 TL iken, bu yıl bin TL olduğunu söyleyerek, verimlerin düşük, tanelerin cılız olduğunu dile getirdi.
 
  

Ekleme Tarihi
22.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ayçiçeği, Fiyat, Oturma, Eylem, Oturma Eylemi
Link: Ayçiçeği Fiyatlarına Karşı Oturma Eylemi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız