Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çine Barajı 


Çine Barajı, Menderes Ovasına Hayat Veriyor

AYDIN (İHA) - AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Ovası’nda incelemelerde bulunarak, yaşanan kuraklığa rağmen baraj ve göletler sayesinde herhangi bir su sıkıntısı yaşanmadığını belirtti.

Her yaz olduğu gibi bu yaz da Büyük Menderes Nehri’nin kuruduğunu, ancak Çine Barajı’ndan su salımı yapılarak Söke’ye kadar su takviyesi yapıldığını söyledi. Aydın’ın en bir asırlık büyük hayali olan ve Adnan Menderes’in de en büyük özlemleri arasında yer alan Çine Barajı ile Aydın’ın önemli bir sorununun çözüldüğünü belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10/10/2010 tarihinde açılan Çine Adnan Menderes Barajımızın amacı yüzde 37 sulama, yüzde 47 enerji yüzde 16’sı taşkın kontrolüdür. Baraj 2011 yılı sulama mevsiminden itibaren Çine çayı yatağı boyunca tarım alanlarının sulama suyu ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Özellikle 2012 yılı sulama mevsiminde ve içinde bulunduğumuz 2013 yılı sulama mevsiminde Çine çayı boyunca Çine Ovasındaki arazilerin sulama suyu ihtiyaçlarını karşıladığı gibi Büyük Menderes yatağını da besleyerek Koçarlı-Bağarası Ovası ve Söke Ovasındaki Halk sulamalarımızın ve Söke Ovası sulama suyu ihtiyaçlarına takviye yaparak sulama yönünden herhangi bir sıkıntı yaşanmadan çiftçilerimizin rahat bir sulama yapmalarına vesile olmuştur” dedi.

“SU SIKINTISI GÖRÜNMÜYOR”

Geçtiğimiz yıllarda Aydın’da yaşanan su sıkıntılarının Çine Barajı başta olmak üzere inşa edilen diğer baraj ve göletler sayesinde tarihe karıştığını belirten Milletvekili Mehmet Erdem, “Şu anda Çine Baraj gölünde yaklaşık 230,3 hm³ su bulunmakta. Baraj gölünün doluluk oranı yüzde 66 civarında. Şu anda sulama amaçlı olarak saniyede 30 ton su salınıyor. Bu dakikada 1800 ton, saatte ise 108 bin ton su demek. Genel olarak 30 Eylül tarihinde biten sulama mevsiminde sulama suyu açısından herhangi bir sıkıntı görülmemektedir. Bu hizmetin Aydın’a kazandırılmasına emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Erdem, Çine Adnan Menderes Barajı HES tesisleri inşa aşamasında olduğunu ve önümüzdeki günlerde işletmeye açılarak yılda 118 milyon kwh enerji üretiminin yapılacağını belirtti.
 
 

Ekleme Tarihi
22.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çine Barajı, Menderes Ovası, Mehmet Erdem, kuraklık, baraj, gölet, sulama, su, haber, haberler, tarım, tarım haberleri, tarımsal haberler
Link: Çine Barajı, Menderes Ovasına Hayat Veriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız