Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


'2013 Yılında Üreticiye 7 Milyar Lira Destek Verdik'

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisinin temel atma töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu sene çiftçiye nakdi karşılıksız destek verdiklerini ifade ederek, 14 Ağustos itibariyle desteklerin yüzde 77'sini, yani 7 milyar lirayı ödediklerini kaydetti.

Yenimahalle'deki Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisinin temel atma törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken katıldı.

Temel Atma töreninde bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu sene çiftçiye nakdi karşılıksız destek verdiklerini ifade ederek, 14 Ağustos itibariyle desteklerin yüzde 77'sini, yani 7 milyar lirayı ödediklerini kaydetti. Bakan Eker, önümüzdeki bir hafta içerisinde 281 milyon lira daha ödeme yapacaklarını anımsatarak, “Çoğunluğu büyükbaş hayvancılık destekleri olmak üzere Eylül ayında da süt pirimi gibi ödemeler yapacağız. Yıl sonunda üreticiye ödenen destekleme miktarı - 9 milyar lirayı bulacak" dedi.

Bakan Eker, Türkiye'de şehirlerin büyüyüp geliştiğini, kentsel dönüşüm projeleri uygulandığını, eskiden şehirlerin kıyısında yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin, şehirlerin sınırlarının büyümesiyle şehir içerisinde kaldığını belirterek, "Bunların artık imar faaliyetleri düzenlenirken zarar görmeyecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Bu da bizim perspektifimiz içerisinde var" dedi.

TZOB'un temeli atılacak tesisine ilişkin bilgi veren Eker, "Bu tesis Hükümetin çiftçiye, çiftçi örgütü olan TZOB'a verdiği önemi göstermesi bakımından önemli" değerlendirmesinde bulundu.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar ise, tarımın, ancak eğitim sonucu kazanılan bilgiyle en ideal şekilde yapılabildiğini ve verimliliğin artırılabildiğini söyledi.

Bayraktar, toplam 3 bin 318 metrekare arsa üzerinde 8 katlı inşa edilecek tesisin, 200 yatak kapasitesi, 104 odası, 500 kişilik seminer-konferans salonu, 350 kişilik yemek salonu ve 50'şer kişilik grupların eğitim alabileceği 3 eğitim salonuna sahip olacağını belirterek, tesisin 7 ay gibi kısa bir zamanda hizmete gireceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından protokoldekiler, butona basarak tesisin temelini attılar.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TZOB, Mehdi Eker, Üretici, destek, 7 milyar, Şemsi Bayraktar, haber, haberler, tarım, tarım haberleri, tarımsal haberler
Link: '2013 Yılında Üreticiye 7 Milyar Lira Destek Verdik'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız