Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Denizbank 


Tarımsal yatırımcılara IPARD Hibe Programı başvuru desteği DenizBank’tan 

DenizBank; üreticilere, tarımsal işletmelere ve sektöre yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yönelik desteğini artırarak sürdürüyor. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı-Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilecek hibe programlarına başvurularda; başvuru paketi, teknik proje ve/veya iş planları artık DenizBank aracılığıyla da düzenlenebiliyor. Bu hizmeti ilk veren Banka olarak DenizBank ayrıca hibe almaya hak kazanan projeleri de finanse ediyor.
 
Tarım sektörüne en yüksek tutarda kredi kullandıran özel banka olarak sağladığı finansal desteğin yanı sıra, tarımsal üretimde verimliliği ve Türk Tarımının rekabetçi gücünü artırmak hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarla da öne çıkan DenizBank, tarımsal yatırımcılara yönelik desteklerine bir yenisini ekledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile yapılan anlaşmayla bir “ilk”e daha imza atan DenizBank, IPARD’dan destek almak isteyen tarımsal yatırımcıların hayatını kolaylaştıracak öncü bir hizmeti başlattı. Bankalar arasında ilk olarak DenizBank tarafından sunulan bu hizmetle, TKDK tarafından verilecek destekten yararlanmak isteyen tarımsal yatırımcıların başvuru paketi, teknik projesi ve/veya iş planı artık DenizBank aracılığıyla düzenlenebiliyor.

 
Doğru başvuru kritik önem taşıyor
 
IPARD başvurularında projenin TKDK tarafından kabul edilmesi ve hibe desteğinin alınması için başvuru paketinin doğru ve eksiksiz hazırlanması çok önemlidir. Tarım bankacılığı konusunda özel bankalar arasında lider konumda bulunan DenizBank’ın uzman proje ekibi bu konuda girişimcilere doğru başvuru yapılabilmesi için tam destek sağlıyor.

DenizBank, ayrıca hibe almaya hak kazanan yatırım projelerini de kredilendiriyor. IPARD Programı kapsamında önceden belirlenmiş alan/sektörlere yapılacak tarımsal yatırımlara, alan/sektör bazında belirlenen harcama tutarları ve uygunluk kriterleri dahilinde, TKDK tarafından yatırım tutarının %50 ilâ %65 arasında değişen oranlarda hibe desteği veriliyor. DenizBank hibe tutarının tamamına kadar ön finansman ve yatırımın hibe dışında kalan, yani öz kaynakla karşılanması beklenen tutarın tamamına kadar da kredilendirme imkânı sunuyor.

 
“Tarımsal yatırımların destekçisiyiz”
 
DenizBank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun; verdikleri destekle ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Ülkemizin sürdürülebilir geleceği için tarım sektörünün stratejik önemine yürekten inanan ve bu alana yaptığı yatırımlarla tarım bankacılığında liderlik bayrağını büyük bir onurla taşıyan Bankamızın bu alandaki yatırım ve projeleri gelişerek sürecek. Tarım-Sanayi entegrasyonunun sağlanmasını ve yeni tarımsal projelerin üretilmesini destekliyor, projeli yatırımların daha etkin bir şekilde kredilendirilebilmesi için gerek Genel Müdürlük birimlerimizde, gerekse tarım bankacılığı hizmeti veren şubelerimizde konusunda yetkin personelimizle yatırımcılarımıza danışmanlık hizmeti veriyor, bu süreçte onları yalnız bırakmıyoruz. Mevcut durumda, tarım sektörüne verdiğimiz toplam kredi tutarı 3 milyar TL’ye ulaştı. DenizBank, önümüzdeki yıllarda da tarım sektörünü en iyi şekilde fonlayarak, ‘ilk’lerle tanıştırmaya devam edecek. AB standartlarında tarımsal üretim yapılarak ülkemizin uluslararası alandaki rekabet gücünün artırılması için tarım sektörünün her alanında finansman ve yatırım ihtiyacı bulunuyor. Biz de bu amaca yönelik yapılacak tüm yatırımların destekçisiyiz. IPARD’dan destek almak isteyen tüm tarımsal girişimcileri bankamızın sunduğu yeni olanaktan yararlanmaya çağırıyorum. ”

 
DenizBank Hakkında
 
DenizBank, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlama hedefi ile bir kamu iktisadi teşebbüsü olarak 1938 yılında kurulmuştur. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınan DenizBank’ı, Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia Ekim 2006’da bünyesine katmıştır. 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren DenizBank, 28 Eylül 2012 itibariyle Rusya’nın en büyük ve köklü bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam etmektedir. DenizBank, kısa süre içerisinde Türkiye’nin sayılı bankalarından biri haline gelmiştir. 2003 yılında çeşitli finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmak amacıyla DenizBank Finansal Hizmetler Grubu kurulmuştur. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 685 şubesi ile 14 bine yakın çalışanı bulunmaktadır. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu çatısı altında; DenizBank'ın yanı sıra altı yerli ve üç uluslararası finansal iştirak, dört yerli finansal olmayan iştirak ve Bahreyn'de bir şube faaliyet göstermektedir. DenizYatırım, EkspresYatırım, DenizYatırım Ortaklığı, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Intertech, DenizKültür, Bantaş ve Pupa grubun yerli; Eurodeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.

 
 
www.denizbank.com,  https://www.facebook.com/DenizBank,  https://twitter.com/DenizBank
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarımsal yatırımcılar, IPARD, Hibe Programı, destek, DenizBank
Link: Tarımsal yatırımcılara IPARD Hibe Programı başvuru desteği DenizBank’tan




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız