Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bakanlar tarımda verimlilik için ‘eğitim şart’ dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Gıdadaki verimliliği artırmak için eğitimi artırmamız gerekir." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi temel atma törenine katıldı. 3 Bakan da törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekti. Bakan Eker, gıdanın insan hayatındaki önemine değinerek, “Gıdadaki verimliliği artırmak için eğitimi artırmamız gerekir. Bir yıl içinde bu tesisin biteceği söylendi umarım bir yıl sonra da yine birlikte bu tesisin açılışını yaparız.” dedi.

Türkiye’de tarımdaki kayıt dışılığı önlemede eğitimin önemine vurgu yapan Bakan Çelik de “İstihdamdaki kayıtdışılık yüzde 52’den yüzde 36’ya gerilemiştir. Bu gerileme önemli bir oranı ortaya koyuyor. Hala yüzde 36 olduğu düşünülürse ve bunun önemli ölçüde tarımda olduğu düşünülürse bu merkezlerin önemi daha çok ortaya çıkar bu sebeple tüm çiftçilere hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bakan Bayraktar da tarımdaki eğitim konusuna değindi ve Bakanlığı ile Birlik arasında protokol yapılabileceğini dile getirdi. Yapılacak eğitim merkezi ve sosyal tesisin Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelecek başkanların ikameti ve fikir birliği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı. 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
24.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TZOB, Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi, temel atma, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,Gıda, gıdadaki verimlilik, Bakanlar, eğitim, Erdoğan Bayraktar, Faruk Çelik, haber, haberler, tarım, tarım haberleri, tarımsal haberler
Link: Bakanlar tarımda verimlilik için ‘eğitim şart’ dedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız