Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Azerbaycan'da reçel festivalinden renkli görüntüler

Azerbaycan'ın Gebele şehrinde gerçekleştirilen reçel festivali renkli görüntülere sahne oldu. Adını sık sık uluslararası toplantılara ev sahipliği ile duyuran Gebele bu yıl birincisi düzenlenen Reçel Festivali ile gündeme geldi. Festival Vali Sabuhi Abdullayev'in temsili kurdeleyi kesmesi ile başladı. Ülkenin 12 farklı şehrinden bir birinden lezzetli reçellerin sergilendiği festivale, ülkedeki diplomatik temsilcilik çalışanları başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.

Reçellerin sergilenmesi amacıyla kurulan stantlarda ziyaretçiler, ceviz, nar, vişne, karpuz, kızılcık, çilek, ahududu, böğürtlen, şeftali, üzüm ve gül reçelleri gibi bir çok ürünün tadına bakma fırsatı buldular.

Festivalde reçellerle beraber Azerbaycan mutfağından çeşitli tatlılar ve yemekler de hem sergilendi hem de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca çeşitli amatör halk dansı gruplarının sergiledikleri performans izleyicilerden alkış aldı.

Basına açıklamalarda bulunan Azerbaycan Milli Mutfak Kültürü Derneği Başkanı Tahir Emiraslanov, festivale iki yıldan beri hazırlandıklarını, sergilerde 12 şehirden 12 farklı reçelin bulunduğunu bildirdi. Emiraslanov, festivalin ilk yılı olmasına rağmen çok büyük ilgi gördüğünü, gelecek yıl uluslararası bir boyut kazandırmak amacıyla ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hindistan'ın Bakü Büyükelçisi Vinat Komar da mikrofonlara festivalde bir çok reçelin tadına bakma fırsatı bulduğu ve en çokta ceviz reçelini beğendiğini söyledi.Yapılan halk oyunu gösterilerini de beğendiğini ifade eden Komar, ''Umarım bu tür festivaller sürekli olur ve bizde iştirak ederiz.'' dedi.

Festivale Şeki'den katıldığını ifade eden Şefa Abdullayeva da yaptığı açıklamada sadece yörelerinde yapılan beyaz kızılcık reçeli yaptığını ve tadına bakan herkesin çok beğendiğini söyledi.

Azerbaycan kültüründe reçel önemli bir yer tutuyor. Çünkü Azeriler çaylarına şeker katarak içmek yerine reçelle birlikte yudumlamayı tercih ediyorlar.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
25.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Azerbaycan, reçel festivali, reçel, festival
Link: Reçel festivalinden renkli görüntüler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız