Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Eğitim şart 


Dargelirliler Eğitiliyor, Tarımın Yüzü Gülüyor

KAYSERİ (İHA) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansının 2012 yılı “Tarımla Gelen Kalkınma” mali destek programı kapsamında desteklenen “Dargelirliler eğitiliyor, tarımın yüzü gülüyor” konulu projenin başlama toplantısı yapıldı.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde gıda ve hayvancılıkta nitelikli insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesi yoluyla TR72 bölgesi’nde sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması amacıyla Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan “tarımla gelen kalkınma mali destek programı” çerçevesinde, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan “Dargelirliler eğitiliyor, tarımın yüzü gülüyor” projesi destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında konuşma yapan Proje Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Yunus Serin “650 ziraat mühendisi ve veteriner hekim, 8 profesör, 12 doçent. Gerçekten de böyle eğitim görülmedi. Ziraat yönetimi ile üniversite arasında çok sıkı bağ bulunmaktadır. Tarım ile bu konuda ileride olan Amerika Birleşik Devletlerinin ziraat ve veterinerlik fakültelerinde bir odası bulunmaktadır. Uygulamaya yönelik faaliyette bulunuluyor ve çözemediği bir konu olunca fakülteye dönüp çözüme yönelik araştırma yapılıyor” dedi.

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Zekeriya Batur ise “Ana konusu eğitim olan (TÜTEV) ülke gelişimi için verdiği destekleri sosyal ve kültürel olaylarda teknik donanımı ile işbirliğini sürdürmektedir” diye konuştu.

Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da, ''Üniversiteden mezun olanlarda teorik var ama pratik yok. Teknik elemanı eğitmesek çiftçiyi eğitsek de bir yararı olmuyor. Ülke tarımı için insanlık için çok önemli bir proje. Dünya fani, Mısır’ı, Suriye'yi görüyoruz. Geleceği kurmak istiyorsak ziraatı ve veterinerliği geliştirmek gerekiyor. Eksiklerden biri de devlet prosedürünü bilmiyoruz. Biz çiftçi demiyoruz dikkat ederseniz biz müşteri diyoruz" dedi.
 
  

Ekleme Tarihi
26.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dargelirliler, Eğitim, Tarım, Kayseri, TÜTEV
Link: Dargelirliler Eğitiliyor, Tarımın Yüzü Gülüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız