Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TÜMOSAN Kârını Yüzde 62 Artırdı

Traktör ve dizel motor üretiminde 38 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye''nin en önde gelen üreticileri arasında yer alan TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş., yılın ilk çeyreğinde kârını 2012''nin aynı dönemine göre yüzde 62 artırdı.

2012''nin ilk çeyreğinde 10 milyon 96 bin lira olan net kârını bu yılın aynı döneminde 16 milyon 418 bin liraya taşıyan Tümosan''ın satış gelirleri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artış kaydetti. Tümosan''ın 2012 sonunda 328 milyon lira olan aktif büyüklüğü ise yüzde 5''ten fazla artışla 345 milyon 344 bin liraya yükseldi.

TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, 2013 yılına iyi başladıklarını belirterek, ''Yılın ilk üç aylık döneminde net kârımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 arttı. Yıllık 45 bin adet traktör ve 75 bin adet motor üretim kapasitesi bulunan şirketimizin 50-115 Hp aralığında 3 ve 4 silindirli motorları ile yine aynı güç kategorisinde tarla ve bağ-bahçe, 2WD - 4WD çekiş özellikli, kabinli ve tenteli olmak üzere 10 seride 170 farklı model traktörü bulunuyor. Traktörde kendi motorunu kendisi üreten bir firma olarak Türk çiftçisine maliyeti çok yüksek olan ithal ürünlere kaliteli, yerli alternatifler sunmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu. Tümosan, ''Ulusaldan evrensele bir marka yaratmak'' vizyonuyla Ar-Ge çalışmalarına da hız vermişti. Bu kapsamda 2004 yılından bu yana Tümosan''ın İstanbul ve Konya''daki merkezlerinde TÜBİTAK''ın desteği ve İTÜ''nün danışmanlığında sürdürülen Ar-Ge çalışmaları İTÜ Teknokent''e taşınmıştı.

Motor tahrik ve aktarma organları ve benzeri teçhizatı imal etmek amacıyla 1976 yılında 100 milyon TL sermaye ile bir Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olarak kurulan Tümosan, 7 Şubat 2003 tarihinde Sümer Holding''e bağlandı. 1998 yılında Özelleştirme programı kapsamına alınan Tümosan, 2004 yılında gerçekleştirilen ihale ile Albayrak Grubu bünyesindeki Alçelik Çelik Yapı''ya devredildi. Payları 5 Aralık 2012 tarihinden itibaren Borsa İstanbul A.Ş.''de işlem gören Tümosan, Konya''daki üretim merkezinden Türkiye''nin dört bir yanına traktör üretimi gerçekleştiriyor.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TÜMOSAN, Kâr, traktör, Kurtuluş Öğün
Link: TÜMOSAN Kârını Yüzde 62 Artırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız